Mobilizare uriașă pentru găsirea unei fete de 16 ani, dată dispărută pe munte. A reușit să supraviețuiască o noapte în pădure

Mobilizare uriașă pentru găsirea unei fete de 16 ani, dată dispărută pe munte. A reușit să supraviețuiască o noapte în pădure
| Foto: captura video

După o zi și o noapte de căutări, fata a fost găsită într-o zonă greu accesibilă și preluată cu un elicopter SMURD.

Salvamontiștii au fost anunțați marți, în jurul orei 18.00, că o fată în vârstă de 16 ani, nu s-a mai întors la o stâna din Comarnic, județul Prahova, fiind dată dispărută.

"Am trimis în zona 11 salvatori montani, care au participat la acțiunea de căutare, alături de Politie, ISU, Jandarmerie, Ocol Silvic și localnici. După câteva ore de căutări fără rezultate, acțiunea a fost sistată la ora 1.00.

Dimineață, căutările au fost reluate, Salvamont Prahova - Consiliul Județean Prahova mobilizand 18 salvatori montani, 2 drone de căutare și 2 câini de căutare în mediul natural. Am alertat și elicopterul de la POA Brașov, alocat de către IGAv-SMURD pentru misiunile de salvare montană.

În jurul orei 14.15, o echipă de căutare terestră a găsit victima în viață, în stare de hipotermie și cu răni superficiale, după 20 de ore petrecute la temperaturi negative. Pentru operativitate, aceasta a fost recuperată cu ajutorul elicopterului și a unui salvator montan care a fost troliat la victimă, ulterior fiind transportată la Spitalul Județean Brașov. Mulțumim tuturor celor implicați în această misiune, care au salvat o viață, atunci când puțini mai sperau acest lucru", transmit salvamontiștii.

Zeci de polițiști, jandarmi, salvatori montani și voluntari au participat la căutări pentru salvarea adolescentei despre care se știa că are handicap sever și nu poate comunica. Copila a fost găsită în zona Valea Beliei.

"Am făcut căutarea cu dronele Salvamont și am chemat în sprijin și elicopterul de la Brașov, care este alocat special pentru salvările montane. Ținând cont ca era dispărută de ieri după-amiază, e un miracol că am găsit-o în viață după aproximativ 24 ore. Azi noapte au fost temperaturi negative și vânt puternic. Era în stare de hipotermie si avea mici escortații. A fost dusa la Spital Județean Brașov cu elicopterul", au relatat cei de la Salvamont Prahova.

Comenteaza