Moda eco face legea în mobilier

Moda eco face legea în mobilier
Dacă producătorii clujeni de mobilă “clasică” din pal se plâng de scăderea dramatică a vânzărilor, cei care vând articole din “piele ecologică” ori saltele “din cocos şi latex” spun că vând din ce în ce mai mult. Târgul Conmob şi-a deschis ieri porţile la ExpoTransilvania cu o ofertă variată în domeniu, de la articole de mobilier pentru uz casnic la mobilier pentru birou, pentru spaţii comerciale, accesorii ori servicii de specialitate.

"Noi suntem axaţi pe canapele produse aici, la Cluj, cu materiale şi calitate germană. Pielea este în continuare un material apreciat, însă acolo se caută soluţii de protejare a mediului, aşa încât am preluat pielea ecologică, aspectuoasă şi foarte uşor de întreţinut", precizează Marius Pop, manager al firmei clujene care le produce şi comercializează. Standul are o ofertă de 20 de canapele, între care cele din material eco şi acţionate electric au preţuri care pornesc de la 1.500 de euro. "În Germania costă de la 4.500 de euro în sus. Am căutat să le adaptăm la piaţa din România", a explicat managerul.

Un spectaculos dulap pictat, alb cu flori mari, roşii, se află la standul unui producător de mobilă din comuna clujeană Călăraşi. "Este din lemn de brad, inspirat din folclorul nemţesc. Lumea admiră pe la târguri acest gen de mobilier, însă nu caută să îl şi cumpere, este mai greu de asortat cu restul ambianţei dintr-o cameră", a precizat Monica Chiorean, angajată a firmei. Faţă de articolele de mobilier folosite pe scară largă la noi, din materiale gen pal, dulapul de la Călăraşi are avantajul de a fi realizat din lemn masiv. "Este mult mai trainic şi genul acesta de mobile sunt foarte căutate în străinătate", explică vânzătoarea. Preţul unui asemenea dulap variază între 700 şi 900 de euro.

O altă firmă din Cluj, de această dată din Bonţida, a expus mobilier din pal cu oferte speciale: sufragerie "Andreea" la 995 de lei sau "Diana", cu doar 760 de lei. "Toată oferta noastră este adaptată la condiţii de criză, cu preţuri reduse Dacă nu sunt promoţii, oferim şi transportul gratuit", a precizat Cristian Rus, administratorul firmei. Nu se prea simte o redresare a situaţiei economice , este de părere clujeanul. "Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut vânzările au scăzut cu 40%. Oamenii nu mai investesc în locuinţa lor, nu mai au bani", consideră Rus.

Un spaţiu generos ocupă la Conmob o firmă care produce "saltele ortopedice din cocos şi latex". "Saltelele noastre au avantajul că nu conţin arcuri, sunt dintr-un material special care se numeşte spumă rece, se pot fabrica la orice dimensiune şi au diferite inserţii de cocos natural. Materialele speciale oferă, în timp, un confort sporit coloanei vertebrale. Oferim şi garanţie 10 ani la toate produsele", explică Szilard Gerocz, reprezentant al producătorului. "Vânzările au crescut cu 20% faţă de anul trecut, ceea ce înseamnă că oamenii au început să caute mai mult calitatea decât preţul. Mai bine cumperi acum un produs sănătos, mai scump, decât să dai mai târziu banii pe medicamente", apreciază comerciantul. Târgul Conmob se află la a 20-a ediţie şi poate fi vizitat între 10 şi 13 martie.

 

Comenteaza