Modrea se dezvinovăţeşte: Am luat banii cu titlul de împrumut

Modrea se dezvinovăţeşte: Am luat banii cu titlul de împrumut
Vameşul clujean Florin Modrea spune că este nevinovat şi dă vina pe "contextul naţional".

Florin Modrea, şeful de la Vama Cluj reţinut de procurori pentru luare de mită, se apără. El a declarat astăzi, înaintea intrării în sala de judecată, unde urma să se decidă dacă va fi arestat sau nu, că israelianul Zur Mosche care este anchetat este un prieten bun de-al său şi că a primit banii cu titlu de împrumut.

"Am fost aseară la el ca să iau banii de împrumut pentru nevoi personale şi am fost ridicat de procurori. Arestarea mea are legătură cu contextul naţional, privind cercetările din vămi", a spus Modrea.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) efectuează cercetări faţă de Modrea şi de un alt cetăţean israelian, Zur Mosche, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de trafic de influenţă şi dare de mită. Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale rezultă că ieri, 16 martie, Zur Mosche a primit de la un denunţător, administrator al unei societăţi comerciale din Cluj, suma de 12.000 de euro pentru a o remite lui Florin Alain Modrea şef de serviciu în cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (DRAOV) Cluj, în scopul de a interveni pe lângă funcţionarii publici din subordine ca să întocmească un act de control favorabil.

Comenteaza