Modrea şi Zur rămân în arest

Modrea şi Zur rămân în arest
Curtea de Apel Cluj a respins miercuri după-amiază recursul celor doi, la decizia Tribunalului de a fi cercetaţi în stare de arest preventiv.

Curtea de Apel s-a pronunţat miercuri după-amiază în recursul înaintat de Florin Alain Modrea şi israelianul Moshe Zur la decizia arestării pentru 29 de zile, luată în urmă cu o săptămână de Tribunalul Cluj. Cei doi vor rămâne în continuare în arest preventiv.

Modrea şi Zur sunt cercetaţi pentru luare de mită, respectiv pentru trafic de influenţă. Potrivit procurorilor, Florin Alain Modrea, şeful Direcţiei Regionale de Operaţiuni Vamale, ar fi primit 4.000 de euro de la Zut, ca intermediar, pentru a favoriza o firmă care fusese controlată şi urma să primească o amendă mare din partea vameşilor clujeni.

Miercuri, la audierile de la Curtea de Apel, avocatul lui Moshe Zur, Sergiu Bogdan, a spus că israelianul ar trebui să beneficieze de libertate, având în vedere că din start şi-a recunoscut fapta şi a colaborat cu anchetatorii. Acesta a confirmat darea de mită către Modrea.

În schimb, vameşul a susţinut că a luat bani împrumut de la Zur şi că interpretarea cuvântului "cartoane", din interceptările telefonice DNA, nu se referea la bani.

Comenteaza