Moshe Zur a recunoscut intermediarea mitei pentru vameşul Modrea

Moshe Zur a recunoscut intermediarea mitei pentru vameşul Modrea
Avocatul israelianului a cerut ca acesta să fie pus în libertate, pe motiv că a recunoscut complicitatea la darea de mită.

Israelianul Moshe Zur nu a dorit să facă astăzi declaraţii la Curtea de Apel, menţionând doar că îşi menţine prima declaraţie, dată în seara flagrantului delict. Avocatul acestuia, Sergiu Bogdan, a scos însă la iveală poziţia lui Moshe, spunând că isrelianul ar trebui să beneficieze de libertate, având în vedere că din start şi-a recunoscut fapta şi a colaborat cu anchetatorii.

Avocatul a cerut schimbarea încadrării juridice din trafic de influenţă în participaţie la dare de mită. "Nu este trafic de influenţă, dacă nu şi-a oprit din bani. Când fapta de corupţie este concretă, nu poate fi vorba de trafic de influenţă. E vorba de dare şi luare de mită în concret", a spus Sergiu Bogdan.

Acesta a precizat că Zur Moshe este prieten că denunţătorul Cătălin Alexandru, care i s-ar fi plâns să nu se mai termină controalele abuzive ale vameşilor. Moshe s-a oferit să îl ajute pe denunţător, având în vedere că era prieten şi cu vameşul Alain Modrea.

Potrivit avocatului, cele şapte zile pe care Moshe Zur le-a petrecut în arest preventiv sunt suficiente pentru ca israelianul să tragă învăţăminte şi că ar trebui eliberat.

Comenteaza