Musulmanii din Cluj sărbătoresc sacrificând berbeci FOTO / VIDEO

Musulmanii din Cluj sărbătoresc sacrificând berbeci FOTO / VIDEO
Eid al-Adha este cea mai mare sărbătoare a lumii islamice. Circa 500 de credincioşi au participat la rugăciunea de la Cluj.

500 de musulmani din Cluj au participat astăzi la rugăciunea prilejută de cea mai mare sărbătoare a Islamului, "Eid al-Adha, supranumită şi "Festivalul sacrificiului". Aceasta reprezintă sfârşitul pelerinajului de la Mecca, precum şi postul de 10 zile.

Mulsulmanii consideră că aceia care au ţinut ieri post total vor fi iertaţi de Allah de păcatele din ultimul an, precum şi din cel care urmează.

"Sărbătoarea reprezintă jertfa pe care a făcut-o Avraam pentru Dumnezeu. La început, Avraam ce visa făcea. A visat că trebuie să-l sacrifice pe fiul lui şi când a vrut să o facă Dumnezeu l-a oprit în ultima clipă, dându-i un berbecuţ pentru sacrificiu. De atunci a devenit o tradiţie", a declarat, pentru ziuadecj.ro, El Astal Mohamed, coordonatorul Asociaţiei Palestinienilor din Transilvania.

Acesta a fost completat de Diab Iyad, un alt reprezentat al musulmanilor: "Aceasta este sărbătoarea sacrificiului, cu ritualul de a sacrifica un berbec de către fiecare familie care îşi permite. O treime din acest berbec este pentru familia respectivă, o treime se dă cadou pentru prieteni şi vecini şi o treime, obligatoriu, se scoate la săraci".

După o rugăciune colectivă, imamul Ali Tarhumi a ţinut o slujbă.

Dimineaţa s-a încheiat cu o masă îmbelşugată, din care, evident, nu a lipsit carnea de berbec.

Comenteaza