Video Muzică bună și distracție pe cinste la "Hai să facem Ziua Bună" 2022, singurul "festival" de cartier din Cluj

Muzică bună și distracție pe cinste la "Hai să facem Ziua Bună" 2022, singurul "festival" de cartier din Cluj

"Hai să facem Ziua Bună" 2022, eveniment comunitar pentru întreaga familie, dedicat celor care locuiesc în cartierul Bună Ziua, dar și tuturor clujenilor, a avut loc în weekend în Grădina Pâslaru, pe str. Eta Boeriu Nr. 5.

Programul evenimentului din acest an, organizat de Asociația "Locul lui Mina" și Parohia Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Mina și aflat la a doua ediție, a avut de toate, atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici. 

Ziua de sâmbătă a început cu “profesorul de joacă" Leon Magdan, urmat de atelierul "Salvator montan pentru o zi" pus în practică de Asociația Salvamont Salvaspeo Vlādeasa Cluj.

După-amiaza de sâmbătă a aparținut meșterii populari invitați, care le-au adus aminte participanților cât de important este să ne păstrăm tradițiile și meșteșugurile. Maia Boldor i-a învățat pe copiii "obiceiuri creative", Ștefan Țucudean a spus "Povestea lutului", iar Ștefan Răileanu a prezentat o serie de exponate și structuri din piatră. Tot celor mici le-a fost dedicată apoi o oră întreagă de teatru, într-o interpretare e cunoscutei povești “Scufița Roșie”. 

Seara de sâmbătă a adus cu ea un spectacol inedit, dar și impresionant, "Amurgul brăzdat de toacă”, ce l-a avut în centru pe tânărul artist Dacian Boldor.

Ziua de duminică a debutat cu expoziția de pictură “Vară cu suflet de copil" a Mihaelei Ilie și cu Sfânta Liturghie, la Biserica Sfântul Mare Mucenic Mina din Bună Ziua.

Sub genericul "Amiaza împreună", particpanții au putut gusta produse tradiționale, patiserie, limonadă sau popcorn.

Și meșterii populari s-au întors duminică în Grădina Pâslaru, pe str. Eta Boeriu Nr. 5, la fel ca și Leon Magdan,  "Profesorul de joacă”.

"Popa’s Band", grupul folk condus de Pr. Zăhan Sebastian, grupul folk "Prieteni de poveste" și micii folkiști ai  prof. Mariana Iorga au dat startul unei după-amieze pline de muzică, ce a continuat cu spectacolul lui Dacian Boldor, "Sunetul poliritmiei la tobe". În același ton, talentatul Vasile Palfi a urcat pe scena și ne-a încântat cu muzica sa.

Finalul "Hai să facem Ziua Bună" 2022 a aparținut lui Origen & Daiana, care i-au ridicat în picioare și i-au făcut s danseze de participanți cu show-ul lor antrenant. 

Pe toată durata activităților din cele două zile de "Hai să facem Ziua Bună", participanții au putut degusta bunătăți tradiționale românești.

"Un gând de mulțumire și o îmbrățișare tuturor celor care ați participat, sâmbătă și duminică, la eveniment! Sperăm că am reușit să vă facem ziua bună! Ne revedem în 2023, la cea de-a treia ediție!", este mesajul transmis de organizatori,  Asociația "Locul lui Mina" și Parohia Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Mina, la finalul celor două zile pline de evenimente. 

Comenteaza