Nepăsare totală faţă de problema deşeurilor din Dealul Lomb VIDEO

Nepăsare totală faţă de problema deşeurilor din Dealul Lomb VIDEO
Problema deşeurilor din Dealul Lombului pare să nu aibă rezolvare. În urmă cu două săptămâni, Realitatea TV Cluj a semnalat faptul că această zonă se transformă în noua rampă de gunoi a oraşului. Primăria spune că ecologizarea terenurilor a început, iar Garda de Mediu promite să îi amendeze pe proprietarii care nu îşi curăţă domeniile. Adevăraţii vinovaţi, cei care debarasează ilegal gunoaiele, scapă însă basma curată pentru că nu pot fi găsiţi de autorităţi. .

Terenurile din Dealul Lombului arată în continuare ca o groapă de gunoi. Zona nu doar că nu a fost ecologizată, însă deşeurile par să se fi înmulţit.

Reprezentanţii Primăriei spun că pentru terenurile care aparţin municipalităţii, ecologizarea a început. Rezultatele nu se văd însă din cauza cetăţenilor care continuă să arunce deşeuri în acea parte a oraşului.

"O parte din acea zonă, mai exact rigolele au fost deja curăţate de către Direcţia Poliţia Comunitară care împreună cu asistaţii sociali au realizat o acţiune acolo 12:30 MUSCĂ 12:40 În acelaşi timp, am făcut un apel cetăţenilor din zonă care ne-au promis sprijin. În momentul în care ei vor vedea persoane că descarcă acele deşeuri ne vor semnala, iar noi vom şti unde să ne ducem şi pe cine să sancţionăm", a spus Iulis Perşa, Birou Mass-Media Primărie Cluj-Napoca.

Pe de altă parte, Garda de Mediu susţine că urmează să efectueze controale în zonă. Proprietarii terenurilor private sunt obligaţi să îşi cureţe domeniile de deşeuri şi eventual să le îngrădească. Altfel, tot ei sunt cei care vor plăti amenzile.

"Mai mult decât identificarea, aşa cum v-am spus, a proprietarului ca să ia măsuri.El este cel care trebuie să ia măsuri pentru a stopa această depozitare necontrolată de deşeuri", a declarat Simona Mărincaş, Garda de Mediu.

Municipalitatea promite că în următoarele săptămâni, firmele de salubritate din oraş vor interveni pentru ecologizarea întregii zone.

Reporter: Andreea Popa
Imagine: Cristian Rus

Comenteaza