Noi relaxări de la 1 iulie. Se deschide Oserul

Noi relaxări de la 1 iulie. Se deschide Oserul

Guvernul va aproba joi noi măsuri de relaxare aplicabile de la 1 iulie, printre acestea urmând să se regăsească şi redeschiderea târgurilor şi talciocurilor.

Oserul, celebra piaţă de vechituri a Clujului, se va redeschide de luna viitoare.

"Noi am prezentat deja aceste măsuri în Hotărârea CNSU, vreau doar să readuc aminte, pentru că am fost prin ţară şi este o întrebare despre târguri şi talciocuri şi aşa mai departe: se redeschid de la 1 iulie, bineînţeles, în funcţie de normele de securitate, de siguranţă, dar se redeschid toate de la 1 iulie. Decizia o vom lua joi în şedinţa de guvern", a declarat Florin Cîţu, marţi, la TVR 1, conform Agerpres.

Întrebat dacă în ceea ce priveşte portul măştii la interior se vor mai relaxa condiţiile, premierul a precizat: "Încă nu am primit propuneri în acest sens, poate, dacă... să se umble la ceea ce înseamnă spaţiu închis în birou, dacă toate persoanele sunt vaccinate - avem acum cinci persoane. Nu am primit încă o propunere, dacă primesc o propunere şi este bine fundamentată, nu aş avea o problemă cu acest lucru".

"Până la urmă, dacă sunt vaccinate toate persoanele într-un birou, este normal să aibă nişte beneficii dacă s-au vaccinat", a adăugat Cîţu. 

După ce "relaxările" din 1 iunie au ocolit Oserul, primarul Emil Boc a declarat, în urmă cu o săptămână, că "și-a făcut un obiectiv special" din redeschiderea târgului și că a obținut promisiuni că de la 1 iulie talciocurile vor fi cuprinse în noile relaxări.

"Am discutat la cele mai înalte niveluri ale statului român - prim-ministru, până la ministrul de Interne și alți oficiali și m-au asigurat că, în Hotărârea de Guvern care va intra în vigoare de la 1 iulie, se va permite redeschiderea târgurilor și a oserului", a spus Emil Boc.

Comenteaza