Nou flashmob pentru multiculturalitate: clujenii sunt chemaţi să se pună pe jos

Nou flashmob pentru multiculturalitate: clujenii sunt chemaţi să se pună pe jos
Deşi au reuşit să strângă cele 1000 de solicitări pentru montarea plăcuţelor multilingve la intrările oraşului cu aproape două luni înainte de termenul limită fixat, de la 1 iunie, grupul de inițiativă civilă "Musai-Muszáj" continuă ofensiva.

Astfel, joi de la ora 18:00 se va organiza un nou flashmob în Piața Unirii. De data aceasta cei prezenți vor forma cuvintele Cluj- Kolozsvár - Klausenburg îmbrăcați în culorile României, Ungariei și Germaniei, întinzându-se pe pământ.

Clujenii sunt îndemnaţi să vină în piaţă într-un tricou roșu, alb, galben, verde, negru sau albastru, să asculte îndrumările coordonatorului și să se întindă pe pământ în locul potrivit, astfel încât de la înălțime să se vadă formate cele trei cuvinte. 

"Fii și tu unul dintre cei 14 roșii, cinci verzi, patru albaștri, şase galbeni, cinci albi, respectiv opt negri care vor forma numele orașului în cele trei limbi. Nu uita să dai share la eveniment și anunță cel puțin 50 de prieteni!", au specificat organizatorii.

Până în prezent, grupul de iniţiativă a mai organizat, printre altele, un picnic în Piața Muzeului, o dezbatere cu avocați, jurnaliști și politicieni la Fabrica de Pensule, o ceremonie de tăiere a panglicii în lung în Piața Unirii, o lansare de baloane în culorile steagurilor din România și Ungaria în Piața Avram Iancu, un autostop pentru multiculturalitate, o dezbatere publică pe tema multilingvismului şi un flashmob pentru buna vecinătate. Totodată, proiectul lor a ieşit pe primul loc în concursul de idei lansat de COM'ON Cluj-Napoca.

Aceste acţiuni civice vin în replica deciziei Curţii de Apel Cluj din 5 februarie, prin care Primăria Cluj-Napoca nu mai este obligată să amplaseze plăcuţe bilingve româno-maghiare la intrările în oraş. Instanţa a admis recursul municipalităţii, casând astfel decizia Tribunalului Cluj, care obliga autorităţile locale să amplaseze plăcuţe bilingve la intrările în oraş.

Comenteaza