Nou scandal la Opera Română

Nou scandal la Opera Română
Sindicaliştii au anunţat că îşi vor relua în curând ofensiva la adresa directorului Rareş Trifan, pe care îl vor demis pentru “abuz în funcţie şi lipsă totală de comunicare”.

Membrii Sindicatului Transilvania Art (STA) îşi motivează demersul invocând lipsa unor măsuri din partea autorităţilor după acţiunile sistematice pe care le-au avut în cursul anului trecut în acest sens. "Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a promis că va trimite la Cluj Corpul de Control. Doamna Carmen Croitoru, consilier personal al ministrului Culturii, a promis că va veni la Opera din Cluj pentru a găsi împreună cu STA soluţii pentru rezolvarea acestui conflict. Nici una dintre cele două promisiuni nu s-a materializat", se plâng sindicaliştii într-un comunicat remis ieri presei. "În consecinţă, STA se consideră îndreptăţit să reia acţiunile de protest împotriva directorului Rareş Trifan, cerând în continuare demiterea acestuia pentru management defectuos în detrimentul Operei, al angajaţilor şi al publicului", se încheie comunicatul.

În acţiunile mai vechi sindicaliştii reclamau dezinteres faţă de problemele salariale ale angajaţilor Operei, condiţii improprii de muncă şi sume prea mari atribuite unor colaboratori externi ai instituţiei. "Comunicatul nu este foarte concret şi nu găsesc nimic nou faţă de comunicatele de anul trecut... la care direcţiunea Operei a răspuns punctual la acea vreme", a precizat responsabilul de comunicare al Operei Cluj, Dan Bădilă.

(F. TĂTAR, O. CORNEA)

 

Comenteaza