Nouă cetățeni din Bangladesh, care lucrau ilegal în Cluj, au fost expulzați din țară

Nouă cetățeni din Bangladesh, care lucrau ilegal în Cluj, au fost expulzați din țară
| Foto: Cătălin Schipor/TLNews.ro

Mai mulți cetățeni stăini au fost depistați la muncă ilegal în județul Cluj.

Polițiștii de imigrări din Cluj au desfășurat, în data de 28 martie 2023, un control, cu ajutorul reprezentanțiilor din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj, pentru combaterea şederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor.

Au fost identificate nouă persoane din Bangladesh, toți bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 50 de ani,  care lucrau fără acte legale în județul Cluj. Acestora le-au fost revocate vizele sau, după caz, dreptul de ședere.

"În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că opt dintre aceștia dețineau pașapoarte cu vize de muncă, iar unul deținea un permis de ședere în scop de angajare în muncă, toate obținute în baza unor avize de angajare la o societate de pe raza județului Constanța.

La momentul controlului, străinii desfășurau activități lucrative în incinta punctului de lucru al unei alte societăți de pe raza județului Cluj, societate care nu a obținut în prealabil avize de angajare pentru străinii în cauză și nici nu a încheiat contracte individuale de muncă cu aceștia.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au dispus măsura revocării vizelor sau a dreptului de ședere, după caz, în urma cărora au emis pe numele cetățenilor străini decizii de returnare de pe teritoriul României, prin care sunt obligați să părăsească țara în termen de 15, respectiv 30 de zile", au transmis reprezentanții Inspectoratul General pentru Imigrări.

De asemenea, aceștia nu vor mai avea dreptul de a intra în România timp de 6 luni. Polițiștii de imigrări continuă verificările și față de societatea comercială.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza