Noul cod rutier, în dezbatere publică pe fondul amenzilor prea mari VIDEO

Noul cod rutier, în dezbatere publică pe fondul amenzilor prea mari VIDEO
Noul cod rutier este de fapt un cod fiscal, spune Alin Tişe. Senatorul PDL susţine că amenzile pe care le-ar putea plăti românii, după intrarea în vigoare a noilor reguli rutiere, sunt mult prea mari, raportat la salarii şi pensii. De acord cu senatorul din Opoziţie sunt şi mai mulţi reprezentanţi ai Puterii, care susţin că noul cod rutier, aflat în dezbatere, nu este raportat la realităţile din România.

Şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, care nu acordă prioritate pietonilor sau depăşesc viteza regulamentară cu peste 60 de kilometri pe oră vor plăti amenzi foarte mari, potrivit noului cod rutier. Sancţiunile pecuniare ar urma să crească de 5 ori faţă de cele din prezent. Pentu o abatere de la lege evaluată acum la 1.575 de lei, poliţiştii vor rupe, pe viitor, chitanţe de 75.000 de lei.

Pe lângă amenzi, şoferii care vor încălca noul cod rutier vor rămâne şi fără permis de conducere pe o perioadă de timp mai îndelungată decât în prezent. Şi membrii USL Cluj sunt de acord că sancţiunile din noul cod rutier sunt exagerate.

"Eu nu subscriu la ceea ce a spus Alin Tişe cu partea de cod fiscal, dar amenzile sunt foarte mari nu ţin cont de realităţile româneşti, de faptul că oamenii au pensii extrem de mici şi salariile sunt foarte mici", a declarat Marius Nicoară.

Noul proiect de lege este publicat pe site-ul Ministerului de Interne şi se află, momentan, în dezbatere publică.

Reporter: Anca Baciu
Imagine: Rareş Râşnoveanu

Comenteaza