Foto Advertorial Noul Kia STONIC, versatilul urban

Noul Kia STONIC, versatilul urban
Noul Kia STONIC, versatilul urban
Noul Kia STONIC, versatilul urban
Noul Kia STONIC, versatilul urban
Noul Kia STONIC, versatilul urban
Noul Kia STONIC, versatilul urban

Noul model propus de Kia, Stonic, are un nume cu rezonanţă extrem de masculină, e o maşină de clasă mică dar înaltă şi cu ţinută de drum agresivă, asemeni formei grilei frontale şi blocurilor optice.

Din această combinaţie unii ar spune că acest model se adresează nevoii bărbatului de o maşină de oraş. E o opţiune bună, într-adevăr, pentru cei doritori de mobilitate urbană, dar acest model se adresează, fară îndoială, în primul rând doamnelor şi domnişoarelor.

Cu sisteme de încălzire omniprezente, în volan şi trei trepte de încălzire a scaunelor, cu faruri halogen cu lupă şi lumini suplimentare la virare, o navigaţie generoasă, de 7 inch, cu RDS, DAB şi SD Card ce conferă o experienţă multimedia completă, buton de pornire a motorului (opţional, numai pe varianta TREND), comenzile audio pe volan, o veche problemă atunci când trebuie să-ţi împarţi atenţia în multe direcţii, Hill Assist Control ce permite pornirea în pantă fără niciun fel de probleme, maşina rămânând timp de 2 secunde imobilă, ei bine toate acestea fac din noul model Stonic o maşină extrem de prietenoasă la nivelul gradului (facil) de utilizare.

Dacă la toate acestea adăugăm şi garda la sol înălţată, pentru a proteja bordurile, bancheta fracţională 6:4 pentru căruciorul celui mic, un consum de combustibil ce începe de la 4,5 l la 100 km pentru motorizarea 1.1 T-GDI HP ce livrează până la 120CP (6000RPM), mai mult decât necesar chiar şi în momentele când ne grăbim, putem vorbi de o bună adaptabilitate la nevoile urbane actuale.

În condiţiile de drive-test, maşina s-a comportat foarte bine la capitolele agilitate, ţinută de drum (urbană) şi potenţial de conducere în condiţii de drum neasfaltat. Nu este cu siguranţă cea mai spaţioasă dintre modele, dar, per ansamblu,  avantajele anulează micile neajunsuri inerente.

La un preţ de pornire de 13.709 Euro pentru modelul 1,2 GLS Urban cu transmisie manuală (12.326 Euro incluzând şi tichetul programului Rabla), noul Kia Stonic reprezintă o adevarată afacere. Şi dacă cele de mai sus nu vă conving de acest lucru, gândiţi-vă şi la garanţia Kia de 7 ani (150.000 km) transferabilă, de update-ul hărţilor de navigaţie gratuit pe toata această perioadă, dar şi de sistemul KaR (Kia Asistenta Rutiera) ce oferă suport şi asistenţă în cazul unor incidente.

 

Comenteaza