Noul rector al Academiei de Muzică s-a săturat de procesul pentru terenul de pe Bucium. "Am găsit alt teren, vom construi acolo sediul" VIDEO

Noul rector al Academiei de Muzică s-a săturat de procesul pentru terenul de pe Bucium.
Noul rector al Academiei de Muzică, Vasile Jucan, e sătul să aştepte soluţia instanţei pentru procesul terenului de pe Bucium, din cartierul Mănăştur, şi spune că a găsit deja un teren pe care, "foarte probabil", va construi noul sediu al Academiei.

"E un proiect pe care l-am desfăşurat pe o perioadă de mai bine de patr ani, dar din păcate în acest moment lucrurile s-au împotmolit. Terenul e într-un cumplit litigiu. Încercăm să vedem care va fi deznodământul, am trecut la identificarea altui teren -  şi cred că 70% l-am găsit deja", a spus Jucan, adăugând că, "în proporţie de 50%", a găsit deja şi sursele de finanţare. Întrebat unde este noul teren, Jucan nu a răspuns. "Nu pot, din cauza concurenţei, e un loc strategic", a explicat el.

Noul sediu al Academiei de Muzică urma să fie clădirea fostului sediu al Spitalului de Urgenţă din Cluj-Napoca, de pe strada Bucium, ridicat însă pe un teren cerut de foştii proprietari.

Vasile Jucan, fondator al Cvartetului Transilvan, a fost ales ca nou rector al Academiei de Muzică, după ce a concurat de unul singur. Fostul rector, Adrian Pop, a preferat să nu candideze, dar va rămâne în funcţie până când câştigătorul concursului va fi validat de ministrul Educaţiei, Cătălin Baba.

Jucan este decanul Facultăţii de Interpretare Muzicală din cadrul Academiei de Muzică.

Vezi aici primul interviu al lui Jucan după ce a fost ales ca nou rector al Academiei:

Comenteaza