Nu a acordat prioritate şi a accidentat grav un biciclist

Nu a acordat prioritate şi a accidentat grav un biciclist
Un biciclist în vârstă de 74 de ani a fost accidentat grav în această dimineaţă de o maşină după ce, pe fondul vizibilităţii reduse, şoferul acesteia nu a acordat prioritate la intrarea în intersecţie.

"În 03.12.2013, ora 08:49, la intersecţia str. Nouă cu Piaţa Mihai Viteazu din municipiul Câmpia-Turzii, un bărbat de 63 de ani, din Câmpia Turzii, în timp ce conducea un autoturism, nu a respectat semnificaţia indicatorului <Cedează trecerea> şi, din cauza vizibilităţii reduse (parbriz îngheţat), a pătruns în intersecţie fără a acorda prioritate de trecere unui biciclist de 74 ani, din Câmpia-Turzii, care venea din direcţia străzii Andrei Mureşanu, intrând în coliziune cu acesta", au precizat reprezentanţii inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj.

În urma accidentului biciclistul a fost rănit grav, autoturismul fiind avariat.

"Cu ocazia cercetării locului faptei, s-a stabilit că vinovat de producerea accidentului este conducătorul auto, care a încălcat regula de circulaţie privind <neacordarea priorităţii de trecere autovehiculelor care au acest drept>, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 101 alin. 3 lit. a din OUG 195/2002 republicată. Conducătorul auto şi biciclistul au fost testaţi cu aparatul etilotest, care în cazul celui din urmă a indicat valoarea de 0,15 mg/l, fiindu-i recoltată o probă de sânge.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de <vătămare corporală din culpă>", au mai specificat reprezentanţii IPJ Cluj.

 

Comenteaza