Nu se mai impune carantină de 14 zile pentru cei care vin din Spania în România

Nu se mai impune carantină de 14 zile pentru cei care vin din Spania în România

Spania a fost eliminată de pe lista ţărilor pentru care se instituie carantina pentru persoanele care sosesc în România. Decizia a fost luată de Comitetul Naţional de Urgenţă, luni seara.

Spania a fost eliminată de pe lista ţărilor pentru care se instituie carantina pentru persoanele care sosesc în România, în urma unei decizii a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, luată luni seara, anunţă Mediafax.

Potrivit deciziei, se aprobă eliminarea Spaniei de pe lista ţărilor pentru care se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România din ţările / zonele de risc epidemiologic ridicat.

„Instituirea carantinei pentru persoanele care sosesc în România din ţările / zonele de risc epidemiologic ridicat se adoptă prin hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, pe baza situaţiei emise de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor şi a propunerilor formulate de Institutul Naţional de Sănătate Publică, luând în considerare toate implicaţiile asupra domeniului sănătăţii publice. Pentru adoptarea Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă prevăzută la art.2 se analizează toate implicaţiile socio-economice generate de instituirea măsurii carantinei, formulate de autorităţile administraţiei publice centrale, potrivit domeniului de competenţă”, se arată în decizie.

Persoanele care vin din Spania urmau să fie carantinate la domiciliu, timp de 14 zile, începând de marţi, după ce Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a actualizat lista cu ţările din Zona galbenă, unde există un risc epidemiologic ridicat din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19.

loading...
Comenteaza