Foto Nunta Cerbilor: România frumoasă, dincolo de COVID..., dincolo de partid...

A început boncănitul sau "Nunta Cerbilor" în pădurile patriei, iar la ceas de toamnă, la sfârșitul lunii septembrie și începutul lunii octombrie, pădurile răsună de strigătul tulburător al cerbilor.

Spectacolul splendid din pădurile României, care ne poartă dincolo de scena secţiilor ATI înţesate cu pacienţi COVID sau dincolo de scena politică atât de zbuciumată încât te aduce în starea de rău, acel spectacol de la "Nunta Cerbilor" chiar este unul fantastic. Şi merită privit fie şi doar prin ochii celor care s-au bucurat de spectacol live... fără mască, fără distanţare, fără certificat verde.

Întreaga natură amuțește pentru a asculta mai bine strigătul de luptă și de împerechere al masculilor, care își dau pe spate greutatea coarnelor și eliberează din piept sunete de o brutalitate înfiorătoare. Un fornăit pregătitor prin care aburii ce ies din gurile lor învăluie botul umed, apoi un răget scurt, urmat de strigătul prelung și puternic, ca al unui leu ce își protejează teritoriul.

Acum, cerbul e regele pădurii! Competiția este acerbă: fiecare încearcă să atragă de partea sa femela prin boncănitul său, care are o amprentă proprie, inconfundabilă pentru urechile lor. Doar cel mai puternic dintre ei va deveni partenerul ciutei, scrie taradornelor.ro.

Considerat regele pădurilor din Carpați, cerbul este întotdeauna o prezență impresionantă și o emblemă a faunei sălbatice autohtone. Toamna, atunci când frunzele se colorează în zeci de nuanțe, sezonul de boncănit este un adevărat spectacol și trebuie experimentat cel puțin o dată în viață.

Șansa să asiști la sceneta luptei pentru supremație și al împerecherii cerbilor poate fi unică în viață. Alături de iubitorii de natură şi frumos de pe pagina de Facebook Fauna României - Conservare prin educaţie, putem admira România FRUMOASĂ, aceea de dincolo de COVID, de dincolo de partid...

Mai multe exemplare de cerb carpatin au fost surprinse de cei care apreciază zestrea naturii. Fotoreporterul Manolache Ionuţ Daniel a surprins un cerb carpatin în perioada de boncănit, pe malul Dunării în zona Călăraşi, pe 25 septembrie. Imaginea cu cerbul îndrăgostit care şi-a prins coarnele în decor pentru a se găti de nuntă, ca un mire emoţionat, ne şterge din minte tot periplul cu imaginile din spitale şi statisticile COVID. Şi nu avem cuvinte destule să îi mulţumim că a împărţit cu şi noi clipa splendidă surprinsă prin obiectivul camerei sale.

Lukacs Dragoş a surprins un alt exemplar la începutul acestei luni în Braşov. Şi Kántor Tibor sau Ferenc-Alpár Gothárd au surprins cadre splendide de la boncănit acum două zile, iar comentariile fotografiilor arată că mai sunt destui pe aici care încă mai au timp destul să se bucure şi de România frumoasă...

Fotografii: Manolache Ionuţ Daniel, Lukacs Dragoş, Kántor Tibor, Ferenc-Alpár Gothárd, Bucur Claudia / Facebook Fauna României - Conservare prin educaţie

Comenteaza