O clujeancă bolnavă de cancer ajunsă în scaun cu rotile s-a vindecat miraculos VIDEO
- Scris de REALITATEA TV Cluj
- 04 Apr 2013, 19:36
- Eveniment
- Ascultă știrea

Femeia a fost diagnosticată cu cancer la sân în toamna anului trecut, iar timp de câteva luni a urmat mai multe tratamente naturiste care i-au agravat boala. Femeia a ajuns la clinică într-o stare gravă de sănătate, în scaun cu rotile.
"Boala a evoluat foarte rapid, s-a extins practic în trei-patru luni de la sân, la metastaze osoase, la ficat", spune femeia. "Am ajuns într-o stare foarte proastă, practic am ajuns la clinică în ultima clipă, când nu mă mai puteam mişca, nu mă mai puteam deplasa".
Deşi medicamentele pentru bolnavii de cancer sunt gratuite, femeia a fost nevoită să plătească 2.000 de euro pentru tratament. "Medicamentul pe care ar trebui să îl primesc gratuit nu s-a aprobat încă, nu a fost aprobat de Casa de sănătate şi a trebuit să suport eu cheltuielile, deocamdată am plătit eu", spune ea.
După doar o lună de tratament cu medicamentul Herceptin, femeia se simte mai bine şi se poate deplasa fără ajutor. "Starea mea este foarte bună comparativ cu acum o lună, pot să mă mişc, pot să conduc maşina, pot să fac treburi uzuale, durerile de spate au dispărut, de la faza în care nu mă puteam ridica din pat până în momentul ăsta transformările sunt spectaculoase", explică femeia.
Medicul oncolog care a tratat-o pe femeie s-a bucurat să vadă ce efecte a avut tratamentul asupra acesteia.
"Dânsa din păcate a trebuit să suporte o parte din tratament financiar pentru că unul dintre tratamente, o terapie ţintită care se cunoaşte de mai mulţi ani, se aprobă în România de o comisie a Casei Naţionale, unde fondurile sunt limitate", spune medicul oncolog Adrian Udrea.
Medicul consideră că pacienta sa reprezintă un exemplu pentru bolnavii de cancer, în condiţile în care tratamentul este făcut corect şi la timp.
"Doamna e un exemplu de speranţă, putem avea speranţă chiar cu cancer, chiar cu un cancer cu metastaze, să obţinem un rezultat în felul asta în care din cărucior să ajungi să conduci maşina, să avem o viaţă cât de cât aproape de normal", explică medicul.
Statisticile arată că la fiecare 100 de femei care dezvoltă cancer la sân un bărbat se îmbolnăveşte de acceaşi boală. Probabilitatea apariţiei cancerului la sân la femeile tinere este mai mică, însă ea creşte după vârsta de 40 de ani.
Reporter: Cristina Pîrvu
Imagine: Călin Fedeleş