O cursă Tarom Bucureşti - Oradea a aterizat la Cluj-Napoca. Ce s-a întâmplat

O cursă Tarom Bucureşti - Oradea a aterizat la Cluj-Napoca. Ce s-a întâmplat

O aeronavă TAROM Boeing 737, cu ruta București - Oradea, a aterizat, miercuri seara, pe aeroportul din Cluj-Napoca.

Decizia a fost luată de comandantul aeronavei, care nu ar fi ascultat indicațiile turnului de control și ar fi ratat aterizarea pe aeroportul din Oradea.

Din primele informații, pilotul avionului cu 79 de pasageri la bord a încercat să aterizeze aeronava Boeing 737 din direcția opusă celei indicate de turnul de control, dar nu a reușit.

Potrivit eBihoreanul, o sursă din cadrul aeroportului din Oradea a declarat că turnul de control i-a transmis comandantului să coboare aeronava dinspre sud, deoarece vântul bătea din spate şi trebuia să aibă vântul în faţă. Cu toate acestea, însă, comandantul avionului a abordat o aterizare cu vântul din coadă, ratând aterizarea, şi a plecat spre Cluj, invocând condiţii meteorologice nefavorabile.

Aeronava a aterizat, în final, pe aeroportul din Cluj-Napoca, iar compania Tarom a asigurat transportul pasagerilor la Oradea cu două autocare, dar și dinspre Oradea spre Cluj, pentru cei care așteptau să plece din Oradea spre București cu același avion.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza