O femeie a murit în condiţii suspecte la azilul de bătrâni din Mociu VIDEO

O femeie a murit în condiţii suspecte la azilul de bătrâni din Mociu VIDEO
O femeie ar fi murit din cauza neglijenţei personalului, susţine fiica acesteia, care a şi depus o plângere penală împotriva directorului căminului. Acuzată că nu le dă de mâncare bătrânilor şi îi ţine închişi în camere, conducerea instituţiei se apără: oamenii au condiţii decente şi sunt consultaţi săptămânal de un medic.

Fiica victimei a fost plecată la muncă în străinătate. Când s-a întors, nu şi-a mai găsit mama acasă. Primul şoc: sora sa o internase pe bătrână la azil fără ca măcar să o anunţe. Al doilea şoc l-a suferit atunci când şi-a revăzut mama.

"Am găsit-o într-o stare deplorabilă, era într-un colţ de pat zgribulită, fără şosete, fără nimica în spate, fără pătură, plină de frig, şi când m-a văzut a sărit la mine în braţe şi mi-a spus scoate-mă de aicea", a spus fiica victimei.

Directorul azilului de bătrâni i-a interzis femeii să îşi mai viziteze mama. A fost nevoie de intervenţia autorităţilor pentru ca bătrâna să poată fi luată din azil şi dusă de urgenţă la spital.

"Când au consultat-o m-au chemat înăuntru şi au fost profund impresionaţi de starea ei şi m-au întrebat unde am ţinut-o de este în starea aceasta. Era dezhidratată, nu-i mergeau nici rinichii, avea dureri abdominale, deci slăbise 100 de kilograme în câteva luni", a mai spus fiica victimei.

După puţin timp, bătrâna a decedat. Fiica ei s-a adresat unui cabinet de avocatură şi a depus plângere penală pentru lipsire de libertate atât împotriva managerului căminului, cât şi a surorii sale.

Directorul azilului spune că nu are nicio vină pentru moartea femeii.

"Şi reprezentanţii Agenţiei pentru Prestaţii Sociale s-au deplasat la faţa locului, prima oară în 1 martie, a doua oară astăzi, pentru verificări suplimentare", a declarat Horvath Iosif, director căminul "Pulsul Vieţii"

Cazul a intrat şi în atenţia conducerii Direcţiei de Sănătate Publică Cluj.

Azilul privat din Mociu funcţionează de 8 ani, iar în prezent are în grijă 80 de bătrâni. Pentru un loc în cămin, un bătrân sau familia acestuia trebuie să achite lunar 1.200 de lei.

Reporter: C. Oanţă / B. Suciu
Imagine: F. Dan /C. Fedeleş

 

Comenteaza