O femeie era să moară pentru câinele ei

O femeie era să moară pentru câinele ei
Dragoste fără margini pentru cel mai bun prieten al omului: aceasta a sărit într-un lac din Gheorgheni în plină iarnă pentru a-şi salva animalul luat de pe stradă.
Otilia Popovici a fost la un pas de moarte pentru câinele ei, Mişa. Acesta a căzut în apă după ce gheaţa formată pe lac a cedat la greutatea animalului. Stăpâna lui s-a băgat în apa rece pentru a-l ajuta să iasă la mal, dar a rămas blocată. Femeia a avut noroc cu un trecător, care i-a întins un băţ şi a tras-o la mal, de unde pompierii ajunşi la faţa locului au dus-o la domiciliu pentru a se încălzi.

Otilia Popovici se plimba ieri dimineaţă pe marginea unui lac din spatele mallului din Gheorgheni alături de cei doi câini maidanezi pe care i-a adoptat şi de care are grijă. Unul dintre aceştia, numit Mişa, a alergat pe pojghiţa de gheaţă formată deasupra apei, care la un moment dat a cedat. Patrupedul căzut în apă nu s-a putut întoarce la mal înot, din cauza gheţii din jurul lui. Văzând acest lucru, stăpâna lui, Otilia Popovici, a sărit să-l ajute. “Trebuia să dau cu un bolovan să sparg gheaţa de la locul unde a căzut până la mal, ca să poată înota câinele, dar nu m-am gândit pe moment la acest lucru. Iubesc foarte mult câinii, am doi, pe care i-am luat de pe stradă”, i-a spus femeia reporterului ZIUA de CLUJ la o jumătate de oră de la incident.

Iubitoarea de câini a avut un salvator misterios, care a dispărut de la locul incidentului imediat după ce a ajutat-o să iasă din apă. “Eu locuiesc la etajul 4 într-un bloc din apropiere şi am văzut-o pe femeia care se plimba cu câinii. Deodată a dispărut, ca şi cum s-ar fi aşezat brusc. Apoi am văzut un bărbat care alerga spre lac cu un băţ. Apa are o adâncime cam de un metru şi jumătate. Atunci mi-am dat seama că a căzut în apă. La scurt timp au venit şi pompierii, care au învelit-o cu o pătură şi au dus-o acasă”, a povestit un martor. “Mi-a întins o scândură şi m-a tras din apă”, îşi aminteşte femeia salvată. În timp ce Popovici a fost transportată la domiciliu pentru a se încălzi, cei doi câini ai acesteia, Mişa şi Iţa, au fost duşi acasă de o altă femeie ce locuieşte în zonă. “L-am şters bine pe Mişa. Era foarte speriat şi tuşea. Şi-a revenit şi este din nou jucăuş. Am vorbit cu Otilia şi vine după ei mai încolo”, a spus femeia.


Comenteaza