O investigație Recorder învinge manelele și ajunge pe locul 1 în Trending pe Youtube România

O investigație Recorder învinge manelele și ajunge pe locul 1 în Trending pe Youtube România

O nouă anchetă realizată de jurnaliștii de la Recorder reușește să ajungă în topul celor mai vizionate videoclipuri pe Youtube în România, detronând piesele cunoscuților maneliști Tzanca Uraganu, Iuly Neamțu și Luis Gabriel.

Recorder a publicat, marți seară, ancheta „Puterea din umbră”, care dezvăluie în amănunt abuzurile făcute de către serviciul secret al Ministerului de Interne, și anume Direcția Generală de Protecție Internă (DGPI). Investigația scoate la iveală modul în care acesta operează, axându-se pe lipsa de control asupra serviciilor secrete.

„Am pornit această documentare de la un om care nu s-a temut să vorbească. Datorită lui, am putut deschide o breșă în această lume ermetică și i-am convins și pe alții că nu trebuie să tacă. La capătul a șapte luni de documentare – timp în care am auzit de nenumărate ori „Aveți curaj să vă puneți cu ei?” – am reușit să decriptăm modul de funcționare prin care unul dintre cele șase servicii secrete ale României își exercită puterea într-un mod brutal”, scriu jurnaliștii de la Recorder.

O investigație Recorder învinge manelele și ajunge pe locul 1 în Trending pe Youtube România

De la publicarea sa pe Youtube, materialul video a strâns nu mai puțin de 570.000 de vizionări.

„Se întâmplă foarte rar în lume ca un material jurnalistic să ajungă în topul Youtube, o platformă unde oamenii consumă în special divertisment. Ceea ce, poate sună surprinzător, spune multe despre publicul din România. Vă mulțumim pentru că ne urmăriți!”, scrie jurnalistul Recorder Alex Nedea pe pagina lui de Facebook.

Nu este prima dată când o investigație Recorder ajunge în topul celor mai populare videoclipuri de pe Youtube-ul românesc. În anul 2021, „Clanul Marelui Alb” ajungea pe poziția întâi în Trending.

Investigația „Puterea din umbră” a fost realizată de către jurnaliștii Andreea Pocotilă, Cristian Delcea și Mihai Voinea.

Articol de Nicușor Mitrea

Comenteaza