O nouă modă la Untold. Părinții dau bani grei detectivilor particulari să le supravegheze copiii

O nouă modă la Untold. Părinții dau bani grei detectivilor particulari să le supravegheze copiii

Pentru un tarif care variază între 1.800 de lei și 5.000 de lei pe zi, un detectiv particular poate fi pe urmele oricui la festivalul din inima Clujului.

Reprezentantul unei asociații a detectivilor particulari din Transilvania susține că pe perioada Untold crește cererea de servicii de supraveghere a minorilor.

În timpul festivalurilor, cererea pentru astfel de servicii crește spectaculos, deoarece mulți părinți sunt îngrijorați pentru siguranța copiilor lor, în condițiile în care și activitatea traficanților de droguri se intensifică în timpul acestor evenimente.

Oficial, peste 300 de polițiști vor monitoriza întreaga zonă, iar în acest an se va face și supraveghere aeriană. Dacă adăugăm ofițerii antidrog acoperiți numărul este mai mare. Cu toate acestea, mulți părinți ales să-și ia măsuri de precauție suplimentare.

Liviu Banias, președintele Asociației Detectivilor Particulari din Regiunea Nord-Vest și proprietarul agenției de detectivi „Discret” din Cluj, a declarat pentru Adevărul.ro că în perioada festivalului Untold cererea pentru supravegherea minorilor crește.

Există o creștere a cererilor de supraveghere a minorilor, dar și datorită fluenței mai mari a tinerilor sau a adolescenților la acest eveniment”, a suținut detectivul. Mai multe detalii AICI.

Cât costă să-ți supraveghezi copilul la Untold

Ofertele sunt destul de diverse: de la 30 la 60 de euro pe oră; 1.200 de euro pe zi sau între 1.800 și 2.100 de lei pe zi.

Liviu Banias a precizat pentru Ziarul Făclia că „pentru astfel de servicii costurile se ridică de la 30 de euro/ora la 50 sau chiar 60 de euro/ora. Cum festivalul durează 4 zile, cei care vor să știe dacă copiii lor consumă droguri sau nu trebuie să scoată din buzunar cel puțin 2900 de euro. La această sumă se adaugă și costul de intrare la festival pentru detectivii implicați în acțiune.”

„Urmărirea minorului este cea mai dificilă. Se face filaj pe domeniul public, se urmărește ce face, unde merge și cu cine se întâlnește. Contractul, dacă vorbim despre un minor, trebuie făcut neapărat cu unul dintre părinți. Totul este 100% confidențial”, ne-a declarat și un reprezentant al agenției Detectiv Premium. Acesta a precizat că există cerere pentru urmărirea minorilor pe perioada festivalului Untold. Tariful este între 1800 și 2100 de lei pe zi.

Comenteaza