O săptămână de suspans în procesul Intop - “U” Cluj

O săptămână de suspans în procesul Intop - “U” Cluj
Magistraţii Curţii de Apel Cluj au amânat ieri cu o săptămână pronunţarea în dosarul privind apelul clubului Universitatea împotriva sentinţei de anulare a majorării de capital a patronului Florian Walter, obţinută de acţionarul minoritar Intop Construction SRL.

Avocaţii Universităţii şi cei ai firmei Intop au prezentat ieri concluziile la Secţia comercială a Curţii de Apel Cluj, după care magistraţii au precizat că rămân în pronunţare pentru data de 8 martie. "Decizia se va lua după analiza sentinţei de la fond şi a motivelor noastre de apel. Este o chestiune de interpretare, căci legiuitorul nu a stabilit clar astfel de situaţii. Noi am invocat practica Înaltei Curţi" , a spus avocata "U" Cluj, Laura Sporiş. Avocaţii au explicat în acţiunea de apel că majorarea de capital, contestată de acţionarul minoritar Intop, s-a realizat prin "autofinanţare" şi "nu printr-un aport în creanţe, aşa cum în mod greşit constată instanţa de fond". Majorarea de capital este esenţială pentru Universitatea SA, existând pericolul dizolvării societăţii, avertizează reprezentanţii acesteia.

Instanţa Tribunalului Comercial a apreciat că datoria pe care clubul o are către Florian Walter nu poate fi convertită în acţiuni, citând articole din Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale. Avocaţii clubului de fotbal au explicat că "în literatura de specialitate s-a arătat că mărirea capitalului social al unei societăţi pe acţiuni se poate realiza prin noi aporturi sau fără noi aporturi", ultima variantă fiind cunoscută ca "autofinanţare". Tribunalul Comercial a admis în luna noiembrie a anului trecut cererea societăţii Intop, acţionar minoritar la "U" Cluj, de anulare a hotărârii Adunării Generale a Acţionarilor din iunie 2010 a clubului Universitatea Cluj. Atunci, patronul Florian Walter şi-a majorat capitalul social de la 51% până la 96,8% prin convertirea unei datorii de 3 milioane de lei în acţiuni.

 

 

Comenteaza