O sută de mii de clujeni sărbătoresc Paştele, duminică VIDEO

O sută de mii de clujeni sărbătoresc Paştele, duminică VIDEO
Peste 100.000 de clujeni romano-catolici şi reformaţi vor celebra duminică Învierea Domnului, cea mai importantă sărbătoare din anul bisericesc. Pentru ortodocşi şi greco-catolici urmează Săptămâna Patimilor, o perioadă de post şi rugăciune care să îi pregătească de Sfintele Paşti.

Credincioşii catolici şi reformaţi sărbătoresc astăzi Vinerea Mare, care le aduce aminte de răstignirea şi moartea pe cruce a Domnului Nostru IIsus Hristos. În toate bisericile vor avea loc slujbe speciale, care vor culmina sâmbătă noaptea cu slujba de Înviere.

"Învierea Mântuitorului Nostru înseamnă viaţa noastră, mai departe, viaţa veşnică şi nu se termină cu viaţa aceasta pământească. Iisus, Dumnezeu, trei persoane, este veşnic şi totdeauna este cu noi", spune preotul catolic Kadar Istvan.

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici vor celebra duminică Floriile, care anunţă intrarea în Săptămâna Patimilor.

"Şi pentru noi, şi pentru catolici, este un moment de reflecţie cu privire la viaţa Mântuitorului. Pe de o parte este o sărbătoare, dar pe de altă parte poartă în ea şi un semn mare al tristeţii, având în vedere că prefaţează durerea pe care Mântuitorul avea să o încerce în Săptămâna Patimilor", explică purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Bogdan Ivanov.

Ortodocşii şi greco-catolicii vor celebra Învierea Domnului duminica viitoare.

Reporter: C. Oanţă/A. Popa
Imagine: C. Rus/L. Ersek

Etichete
Comenteaza