Obiectiv medical în premieră la Cluj

Obiectiv medical în premieră la Cluj
De ieri, clujenii au la dispoziţie servicii de imagistică prin rezonanţă magnetică asemeni unor centre medicale prestigioase din Zürich sau Ierusalim.
Centrul Medical Phoenix aduce ca noutate, pe lângă aparatul magnetom Avanto – Siemens, o echipă de specialişti pregătiţi în străinătate şi posibilitatea accesării serviciului Second Opinion în stabilirea diagnosticului.

Examinarea prin rezonanţă magnetică nucleară (RMN) a întregului corp, examinarea RM cerebrală şi a măduvei spinării, a gâtului sau inimii, angiografia RM în 4D sau angiografia întregului corp într-o singură şedinţă sunt câteva din performanţele pe care le aduce pentru prima dată în Transilvania noul aparat de la Clinica de Diagnostic Phoenix din Cluj-Napoca. Investiţia totală pentru acest obiectiv se ridică la peste 1,3 milioane de euro. Pacienţii vor plăti pentru examinări între 200 şi 2.000 de lei. Sediul centrului este situat pe str. Moţilor nr. 19-21, în aceeaşi clădire cu Institutul Inimii “Nicolae Stăncioiu”. Spaţiul, cu o suprafaţă de 120 mp, a fost închiriat pentru cinci ani de către clinica privată. “Nu erau decât nişte magazii şi săli de sport pentru gimnastică medicală, pentru care pacienţii erau trimişi, de obicei, la Spitalul de Recuperare. Nu se punea problema ca statul să achiziţioneze un asemenea aparat. La noi nu sunt bani de vată şi spirt, ce să mai vorbim de RMN”, a declarat Radu Căpâlneanu, directorul medical al Institutului.

Inaugurarea centrului a avut loc în prezenţa unor personalităţi ale şcolii clujene de medicină, a primarului Sorin Apostu şi a actorului Dorel Vişan. “Pe lângă aparatul de ultimă generaţie cu care se va acoperi practic întreaga arie a examinărilor RM, este o premieră şi faptul că echipa de cadre medicale este specializată în clinici din SUA şi Europa”, a spus Cristian Bara, responsabil PR al clinicii Phoenix. “Mă bucur că medicina clujeană renaşte, în sectorul privat de data aceasta, şi cred că, indiferent de unde vin banii, eforturile care se fac sunt considerabile pentru că actul medical ţine de oameni. Avem la Cluj specialişti care sunt confruntaţi cu problemele vieţii medicale, cu lipsa de fonduri, de interes şi de înţelegere şi trebuie să apreciem eforturile lor”, a declarat primarul Apostu. “Este o mândrie pentru mine să mă întorc la Cluj, oraşul copilăriei şi studenţiei mele, şi să contribui la ridicarea standardului profesional de aici”, a declarat Nicolae Bolog, managerul general al clinicii.

Altă noutate este adusă de serviciile de teleradiologie (rezultate interpretate de specialişti din centre europene de excelenţă) şi Second Opinion (a doua opinie medicală). Noua clinică este singura din România care poate oferi sau solicita consultaţii şi recomandări din partea unor centre internaţionale de excelenţă din Elveţia, SUA, Israel, Germania sau Marea Britanie. Serviciile clinicii vor putea fi accesate de anul viitor şi de Casa de Asigurări de Sănătate, după cum a asigurat Cristian Bara.

Comenteaza