Update Foto Şobolani morţi pe o stradă din Cluj-Napoca / "Ne este scârbă, dar şi frică de cei vii care mai circulă în zonă"

Şobolani morţi pe o stradă din Cluj-Napoca / "Ne este scârbă, dar şi frică de cei vii care mai circulă în zonă"
sursa: cititor ZIUA de CLUJ
Şobolani morţi pe o stradă din Cluj-Napoca / "Ne este scârbă, dar şi frică de cei vii care mai circulă în zonă"
Şobolani morţi pe o stradă din Cluj-Napoca / "Ne este scârbă, dar şi frică de cei vii care mai circulă în zonă"

Un clujean a trimis redacţiei ZIUA de CLUJ fotografii cu şobolani morţi pe marginea trotuarelor de pe strada Grigore Alexandrescu numărul 10 din Mănăştur. 

Clujenii de pe strada Grigore Alexandrescu din cartierul Mănăştur se întreabă ce e de făcut după ce marţi dimineaţa, când au pornit la muncă, au dat cu ochii de şobolani morţi pe lângă trotuare.

Oamenii spun că dacă unii au murit, sigur mai sunt şi vii o grămadă în zonă. "Eu locuiesc la parterul unui bloc din apropiere. Ne este scârbă de cei morţi din mijlocul drumului, dar mai degrabă ne este frică de şobolanii vii care sigur mai circulă în zonă", a declarat pentru ZIUA de CLUJ mănăştureanul care ne-a trimis fotografiile în dimineaţa de marţi 18 aprilie. 

În cazul în care vedem un animal mort pe stradă cel mai bine ar fi să informăm direct autorităţile locale. Conform legislaţiei în vigoare, "operatorul serviciului de salubrizare are obligaţia de a colecta cadavrele de animale de pe domeniul public şi să le predea unităţii de ecarisaj care este abilitată pentru neutralizarea deşeurilor de origine animală". 

În lipsa unei campanii de informare, pentru mulţi orăşeni nu este clar cum ar trebui să procedeze dacă dau peste cadavre de animale moarte pe domeniul public, fie că este vorba despre cadavre de şobolani, pisici, câini sau păsări. 

ZIUA  de CLUJ a sunat la Primăria de cartier de pe strada Ioan Meşter din Mănăştur pentru a anunţa că pe o stradă din cartier sunt şobolani morţi, iar cei e acolo au oferit un număr de telefon de la centrala Primăriei Cluj-Napoca pentru departamentul Spaţii Verzi / Ecologie Urbană: 0264-596.030. 

Cei de la Primărie au răspuns foarte repede la acest număr de telefon şi au transmis că vor acţiona cu privire la situaţia sesizată în cartierul Mănăştur. 

Update: 
Mănăştureanul ne-a anunţat că la ora 16 deja erau dispăruţi şobolanii morţi de pe stradă, în consecinţă lucrurile s-au mişcat repede dacă e cu adevărat meritul autorităţilor sesizate dis de dimineaţă.

"Nu ştiu cum, dar au dispărut cadavrele de aici. Ori i-au dus cei de la "Servicii funerare", ori cred că i-a mâncat mâțu la prânz", ne-a scris clujeanul care a anunţat în această dimineaţă păţania cu şobolanii morţi de pe strada Grigore Alexandrescu.  

Comenteaza