Şocant! Gemene “sechestrate” 10 ani de propria familie

Şocant! Gemene “sechestrate” 10 ani de propria familie
Satul clujean Cuzdrioara fierbe de câteva zile, de când oamenii şi-au dat seama că fetele familiei Mârza nu au mai ieşit din casă de foarte multă vreme. Tatăl tinerelor a atacat echipa ZIUA de CLUJ.

Deşi nu le mai văzuseră de mult, sătenii credeau că ele au plecat să îşi facă un rost pe alte meleaguri.

"Îl întrebam pe ´nea Todor, tatăl lor, ce îi fac fetele şi zicea că una s-a măritat şi alta e în Anglia", a spus Vasile, un tânăr din sat, care le-a fost coleg de şcoală. Alţii îşi amintesc de Paula şi Teodora Mârza ca de "două fete frumoase, brunete, dar retrase". La înmormântarea bunicii lor, sătenii au auzit zgomote suspecte dintr-o cameră închisă şi tot satul este convins de atunci că fetele au stat mereu acolo. Unii spun că de şapte ani, alţii de 10 sau de 15.

Vecinii au început să pândească gospodăria familiei Mârza. "Un unchi de-al meu lucra cu tractorul prin apropiere şi le-a văzut câteva secunde în casă, a spus că sunt slabe, cu părul cărunt, ca nişte stafii. Tatăl lor e om de treabă, dar mama are ceva probleme psihice, este într-o sectă", a declarat Diana, o tânără din sat. Unii spun că fetele au fost închise cu forţa, alţii că a fost voinţa lor, ca protest pentru că li s-a interzis să se călugărească la Nicula, cum ar fi vrut, după terminarea facultăţii. Sunt săteni care cred că ambele fete, în vârstă de 35 de ani, cunoscute ca eleve şi studente eminente, şi-ar fi pierdut minţile "de atâta şcoală".

Lucrurile nu sunt clare nici în privinţa măsurilor luate de autorităţi. "Poliţia municipiului Dej a făcut cercetări, însă a decis că nu este cazul să se facă anchetă, pentru că nu e vorba de vreo încălcare de tip penal a legii", a spus Alma Brehariu-Bruja, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj. În acelaşi timp, primăria comunei a alcătuit o comisie care cercetează situaţia. Teodor Mârza, tatăl fetelor, a încercat să atace echipele Ziua de Cluj şi Realitatea TV Cluj cu un cuţit şi cu pietre atunci când a fost întrebat care este adevărul.

Alt caz de sechestrare, în Austria

Un caz de captivitate a uimit mapamondul în aprilie 2008, când s-a descoperit că austriacul Josef Fritzl şi-a ţinut fiica închisă într-o piviniţă şi a abuzat-o timp de 24 de ani. Mai mult, în urma incestului au rezultat şapte copii. Fritzl a fost condamnat la închisoare pe viaţă.

 

 

Comenteaza