ŞOCANT: Tânăr filmat de prieteni şi postat online cum s-a urcat pe un vagon şi s-a electrocutat sub linia de înaltă tensiune la 27.000 de Volți

ŞOCANT: Tânăr filmat de prieteni şi postat online cum s-a urcat pe un vagon şi s-a electrocutat sub linia de înaltă tensiune la 27.000 de Volți
| Foto: https://specialarad.ro/

Un tânăr de 19 ani a ajuns la spital cu arsuri pe 70% din corp după ce s-a urcat pe un vagon de marfă și s-a electrocutat. Gestul inconștient a fost surprins chiar de prietenii băiatului care au postat tragedia pe internet. 

Un caz șocant a avut loc într-o gară din Arad, unde un tânăr, în urma unui gest teribilist, a ajuns sub linia de înaltă tensiune care are 27.000 de volți. 

Mai exact, în data de 1 august 2024, în jurul orei 03:40, echipajul SMURD Terapie Intensivă Mobilă din cadrul Detașamentului de Pompieri  Arad a intervenit în sprijinul echipajului medical al Serviciului de Ambulanță Județean Arad, pentru acordarea primului ajutor unui tânăr în vârstă de 19 ani, electrocutat la firele de înaltă tensiune de pe un vagon de tren din apropierea localității Ghioroc.

În mod miraculos tânărul a supreavieţuit, dar are arsuri pe 70% din suprafaţa corpului. "La sosirea echipajului medical SMURD, victima era conștientă, însă prezenta arsuri la nivelul membrelor superioare, toracelui și abdomenului. În urma evaluării medicale, tânărul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe Arad pentru îngrijiri și investigații medicale suplimentare”, a transmis ISU Arad. După ce a fost stabilizat, băiatul a fost transferat la Secția de Arși a Spitalului Județean Timișoara.

Teribilismul și inconștiența te pot ucide transmite CFR Infrastructura. Tensiunea în linia de contact este de 27.000 V, iar ARCUL ELECTRIC FORMAT este FATAL. Cablul sub tensiune creează un câmp electric care este periculos la distanţe mici. Un om care se apropie de cablu, urcându-se pe vagon sau pe locomotivă, devine un fel de paratrăsnet. Fiind neutru din punct de vedere electric are loc o străpungere a aerului şi o descărcare electrică, formându-se astfel un arc electric la o distanță mai mică de 1.5 metri de linia de contact, a informat specialarad.ro

La 112 au sunat chiar prietenii care au filmat întreaga scenă. Apoi au încărcat imaginile șocante pe rețelele de socializare, deși prietenul lor se zbătea între viață și moarte. Nu este prima tragedie de acest tip din gara Ghioroc. Anul trecut, un tânăr din Germania și-a găsit sfârșitul în același loc, după ce a ales să se pozeze pe un vagon de marfă.

Comenteaza