Şofer beat la volan, transporta 52 de angajaţi la Fujikura VIDEO

Şofer beat la volan, transporta 52 de angajaţi la Fujikura VIDEO
Inconştient: un şofer ce transporta 52 de angajaţi la fabrica Fujikura din Cluj-Napoca a fost prins beat la volan, pe Feleac, în vecinătatea Curbei Morţii.

În autobuz se aflau 53 de oameni care trebuiau să ajungă la muncă la o fabrică din Cluj-Napoca. Deşi toţi pasagerii spun că îl ştiau pe şofer că este cam vitezoman, nici unul nu bănuia că acesta mai şi bea înainte să plece la drum.

Oamenii legii nu l-au mai lăsat pe şofer să urce la volanul autobuzului, aşa că cei 53 de oameni au stat pe marginea drumului până când un alt conducăor auto a ajuns la faţa locului şi i-a preluat.

"La control şoferul autobuzului se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv a rezultat o alcoolemie de 0.48 mg alcool pur în aerul expirat. A încercat să nu sufle cum trebuie, dar până la urmă a suflat, am reuşit să recoltăm probele pentru alcoolemie în aerul expirat, apoi am urmat procedurile prevăzute de lege", a spus comisar şef Sorin Rus, şef Birou Drumuri Naţionale şi Europene Cluj.

După ce a fost testat în trafic cu aparatul alcooltest, şoferul autobuzului a fost adus aici la Unitatea de Primiri Urgenţe pentru recoltare de probe biologice. Dacă va fi găsit vinovat că a condus sub influenţa băuturilor alcoolice, şoferul riscă chiar şi o pedeapsă cu închisoarea.

Poliţiştii atrag atenţia că astfel de şoferi certaţi cu legea sunt principalii factori de producere a accidentelor rutiere grave pe drumurile publice.

 

Comenteaza