Şofer cu tupeu: a ignorat regulile de circulaţie, a produs o coliziune în lanţ şi a refuzat testarea cu aparatul etilotest

Şofer cu tupeu: a ignorat regulile de circulaţie, a produs o coliziune în lanţ şi a refuzat testarea cu aparatul etilotest
O coliziune în lanţ petrecută duminică seara s-a soldat cu rănirea unei persoane şi avarierea a trei autovehicule. La solicitarea poliţiştilor, bărbatul care a cauzat accidentul a refuzat testarea cu aparatul etilotest.

Potrivit informaţiilor furnizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj, accidentul ce a avut loc în jurul orei 20:30 la intersecţia străzii Liviu Rebreanu cu strada Gării din Gherla, s-a produs după ce un bărbat de 56 de ani nu a respectat semnificaţia indicatorului ,,Cedează Trecerea", a pătruns în intersecţie şi a virat la dreapta, pătrunzând pe contrasens.

Din cauza manevrei efectuate, acesta a intrat în coliziune frontală cu un autoturism condus de o femeie de 42 de ani, aflat într-o coloană de vehicule formată la nivel de trecere cu calea ferată din zonă.

"În urma impactului, cel de al doilea autoturism a fost proiectat în autovehiculul aflat în spatele său, condus de un bărbat de 40 de ani, din Gherla. La solicitarea poliţiştilor de a testa conducătorii auto cu aparatul etilotest, primul conducător auto a refuzat, fiindu-i recoltate probe biologice. De asemenea, bărbatul de 40 de ani, conducătorul autoturismului aflat în coloana de vehicule se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de 0,53 g/l alcool pur în aerul expirat", au precizat reprezentanţii IPJ Cluj.

Accidentul s-a soldat cu rănirea uşoară a femeii de 42 de ani din municipiul Gherla şi avarierea celor trei autovehicule, valoarea pagubelor fiind de aproximativ 10.000 de lei.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurrilor în care s-a produs accidentul.

Comenteaza