Şoferi, atenţie cum conduceţi: amenzi de peste 10.000 de lei, într-o singură zi

Şoferi, atenţie cum conduceţi: amenzi de peste 10.000 de lei, într-o singură zi
Şoferii clujeni au primit amenzi de peste 10.000 de lei, în urma unei razii a poliţiştilor clujeni privind prevenirea şi sancţionarea abaterilor rutiere comise pe linie de viteză şi prioritate pietoni.

În urma acţiunii desfăşurate de poliţiştii Biroului Rutier al Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, din cursul zilei de miercuri, 23 iulie, au fost aplicate peste 80 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de circa 13.000 de lei.

Dintre acestea, 26 au fost pentru viteză, patru pentru neacordarea de prioritate pietonilor şi 52 de sancţiuni s-au dat pentru alte abateri la regimul circulaţiei rutiere. În acelaşi timp, şase şoferi au rămas fără permisul de conducere, iar un altul fără certificatul de înmatriculare. În total, poliţiştii au aplicat 142 de puncte amendă şi 170 de puncte penalizare.

Conducătorii auto clujeni sunt îndemnaţi să şofeze cu precauţie, Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Cluj subliniind că "în prima jumătate a anului, în judeţul Cluj au avut loc 37 de accidente rutiere grave produse din cauza vitezei excesive şi neadaptării vitezei la condiţiile de drum, în urma cărora şapte persoane şi-au pierdut viaţa şi 44 au fost rănite grav".

Principalele cauze ale accidentelor sunt viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum, traversarea neregulamentară a pietonilor şi neacordarea de prioritate pietonilor. Potrivit IPJ Cluj, cele mai multe accidente grave s-au produs în interiorul localităţilor, datorită vitezei.

 

 

Comenteaza