Şoferii indisciplinaţi, ţinta preferată a poliţiştilor. Amenzi uriaşe, într-o singură zi

Şoferii indisciplinaţi, ţinta preferată a poliţiştilor. Amenzi uriaşe, într-o singură zi
Odată cu venirea primăverii, controalele poliţiştilor s-au înteţit. Cea mai recentă acţiune a avut loc miercuri şi a vizat cu precădere şoferii indisciplinaţi în trafic şi transportul ilegal de mărfuri.

Controlul s-a desfăşurat pe principalele artere de circulaţie, scopul său fiind evitarea, pe cât posibil, a blocajele rutiere. Totodată, activitatea a vizat prevenirea şi combaterea a abaterilor rutiere, find verificată respectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă şi transportul minorilor în dispozitive de retenţie.

"Dată fiind importanţa pe care o prezintă siguranţa rutieră a celor mai tineri participanţi la trafic, s-a verificat şi transportul minorilor, în cazurile impuse de lege, în autovehicule prevăzute cu sisteme de siguranţă", au specificat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

Pentru abaterile constatate poliţiştii au aplicat 109 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 17.000 de lei, dintre care 32 au vizat neportul centurii de siguranţă.

De asemenea, atât în baza neregulilor depistate, cât şi pentru a-i determina pe conducătorii auto să conştientizeze posibilele pericole la care se expun atunci când nu îşi iau toate măsurile de prevenire, poliţiştii au reţinut 15 permise de conducere şi au retras două certificate de înmatriculare pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice.

 

Comenteaza