Şoferii revoltaţi au dreptate. Preţul carburanţilor a fost umflat nejustificat în 2010 (raport)

Şoferii revoltaţi au dreptate. Preţul carburanţilor a fost umflat nejustificat în 2010 (raport)
Creşterea preţurilor la combustibili nu a fost determinată de evoluţia cotaţiilor de bursă la ţiţei, cursul valutar şi taxele percepute de stat, scrie într-un raport aflat pe masa prim-ministrului Boc.
Preţul carburanţilor la pompă a fost majorat nejustificat pe parcursul anului 2010, fără a fi determinat de evoluţia cotaţiilor de bursă la ţiţei, cursul valutar şi taxele percepute de stat, iar aproape toate companiile au raportat pierderi semnificative, câştigurile nefiind reflectate corespunzător. Concluzia rezultă din raportul întocmit în cazul producătorilor şi distribuitorilor de benzină şi motorină, document aflat pe masa premierului şi obţinut de mediafax.ro.

O altă constatare este că atât în cazul vânzărilor en-gros către diverşi clienţi, cât şi al vânzărilor cu amănuntul, prin staţii proprii, ponderea taxelor în preţul practicat în perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2010 nu a crescut, ci, dimpotrivă, a avut o scădere cu trei procente, în cazul benzinei, şi cinci procente, în cazul motorinei.

Comenteaza