Omagiu unui temerar. O să ne lipseşti, Cătălin!

Omagiu unui temerar. O să ne lipseşti, Cătălin!
Îi plăcea căţăratul, dar şi imaginea. Aşa am ajuns să îl cunoaştem şi să îl îndrăgim.

Ştirea a apărut pe website-urile de ştiri. Acelaşi şablon banal, pentru că să mori într-un accident rutier a devenit de mult timp un lucru banal în România. „În cursul nopții de duminică spre luni, în jurul orei 00:45, pe DN1 E81, pe raza comunei Moldovenești, s-a produs un accident rutier soldat cu decesul unei persoane și avarierea unui autovehicul. Conform primelor cercetări, un bărbat de 32 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea un autovehicul pe DN 1 E81, pe direcția Turda-Aiud, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, la coborârea unei pante, ar fi pierdut controlul autovehiculului. Astfel, a intrat în coliziune cu parapeții de protecție din beton care separă sensurile de mers. Accidentul s-a soldat cu decesul conducătorului auto. În cauza se continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care s-a produs accidentul".

Bărbatul de 32 de ani era un temerar. A murit într-o clipă de neatenţie sau, poate, de oboseală, după ce scăpase teafăr de pe crestele înzăpezite ale unor munţi. Îi plăcea alpinismul, aceasta era marea pasiune a vieţii sale. Şi îi mai plăcea imaginea. Adora fotografiile şi filmările, mai ales cele de natură. Se trezea devreme ca să prindă lumina perfectă pe care o oferă zorii zilei. Îmbinase pasiunea sa pentru alpinism cu cea pentru imagine şi le transformase într-o meserie: realiza în ultima perioadă aşa-numite fotografii şi filmări de stoc. Există platforme mari de unde persoanele private, firmele, ziarele, posturile tv îşi pot obţinea imaginea de care au nevoie, de cele mai multe ori contra cost.

Temerarul despre care vorbim a fost colegul nostru. Cătălin Hiciu a lucrat între 2008 şi 2014 la Realitatea TV Cluj, alături de echipa care munceşte acum la ZIUA de CLUJ şi Realitatea FM. A fost editor de imagine, regizor, sunetist, chiar şi operator la nevoie, un om aplicat, pe care ştiai că te poţi baza. Hiciu a făcut posibile mii de ore de transmisii live pentru Realitatea TV, găsind soluţii acolo unde alţii se împotmoleau. Un tânăr hotărât, pe care nu îl puteai păcăli cu poveşti, un tânăr cu un dezvoltat simţ al valorilor. Din păcate, Cătălin Hiciu a plecat dintre noi prematur şi ne lipseşte încă de pe acum. Din acest colţ de ştire ne luăm rămas bun de la el şi transmitem condoleanţe sincere familiei sale. Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Înmormântarea va avea loc joi, la ora 15, la Cimitirul Central.

Pe Facebook, fratele său, Andrei, i-a dedicat lui Cătălin câteva versuri:
„Ne amintim râzând, plângând
O privire, o vorbă, un gând
Văzute la un om blând.
Din pasiune fotograf,
De figură acrobat,
Din plăcere zburător,
Legat de boots sau munţi de soi.
Ar fi de zis,
Mai multe, poate.
Pentru mine, întâi de toate,
Va rămâne dragul frate".

Din păcate, nu este primul dintre foştii noştri colegi care ne părăsesc cu mult înainte de soroc. Mai devreme de Cătălin, care a murit de Rusaliile din 2016, a trecut la cele sfinte Rareş, tot în zi de sărbătoare. De Paşti, în 2015, Rareş Paul Râşnoveanu a fost la rândul său victima unui accident rutier. Avea 24 de ani şi era operator, iar în momentul tragediei era angajat la Digi Sport.

 

Comenteaza