Opera Română din Cluj-Napoca deschide stagiunea cu spectacole celebre iubite de publicul clujean și premiere

Opera Română din Cluj-Napoca deschide stagiunea cu spectacole celebre iubite de publicul clujean și premiere

Opera Română din Cluj-Napoca dezvăluie în premieră programul artistic pentru stagiunea 2024-2025. Este vorba de programul spectacolelor din septembrie și octombrie.

Pe lângă spectacole celebre îndrăgite de melomanii clujeni, vor avea loc și premiere, dar și alte evenimente.
Duminică, 22 septembrie, se deschide Stagiunea 2024-2025 cu Nabucco de Giuseppe Verdi, arată reprezentanții Opereu Române din Cluj-Napoca.

Captivitatea evreilor, regele Babilonului și conflictele dintre evrei și babilonieni vor pune bazele unui spectacol extraordinar, care prezintă povestea eliberării poporului evreu, precum și transformarea împăratului Nabucodonosor în fața puterii divine.

Seara de duminică, 22 septembrie, îl va avea ca protagonist pe dirijorul Gheorghe Victor Dumănescu, aflat la pupitrul dirijoral al capodoperei verdiene Nabucco!

Bărbierul din Sevilla într-o nouă viziune

Cu o partitură spumoasă și o nouă viziune regizorală, cupluri de îndrăgostiți și un bărbier extrem de ocupat, clujenii sunt invitați la Premiera cu două reprezentații a operei Bărbierul din Sevilla de Gioachino Rossini, care va avea loc vineri, 27 septembrie și luni, 30 septembrie, ora 18:30.

Nu rata o poveste spumoasă, plină de comploturi și pozne, în care Figaro, bărbierul iscusit, va oferi farmec poveștii de dragoste dintre neliniștitul Conte Almaviva și frumoasa Rosina.

Tosca de Puccini, una dintre cele mai complexe producții ale Operei clujene

Opera Tosca de Giacomo Puccini este, cu siguranță, una dintre cele mai complexe producții ale Operei române clujene. Duminică, 6 octombrie, clujenii sunt invitați să se lase cuceriți de complexitatea personajelor, intriga intensă și deznodământul neașteptat al unei povești dramatice, în care iubirea pasională, gelozia, trădarea și sacrificiul vor pune bazele unui spectacol cu o încărcătură emoțională intensă.

Comedie din Cluj la Sibiu

Marți, 8 octombrie, la Sibiu Opera Festival, va fi sus spectacol care pune de fiecare dată zâmbetul pe buzele tuturor: celebra operă comică Le nozze di Figaro de W. A. Mozart!

Bazată pe o comedie a lui Pierre Beaumarchais, opera mozartiană prezintă povestea servitorilor Figaro și Susanna, a căror căsătorie este amenințată de intențiile dezonorante ale angajatorului lor, contele Almaviva.

Pasiunea pe care acesta o dezvoltă pentru viitoarea mireasă, precum și divergența între clasele sociale, vor fi înveșmântate într-o manieră comică marți, 8 octombrie, ora 18:30.

Două reprezentații de excepție în octombrie

După o Premieră care s-a bucurat de un succes răsunător, spectacolul de balet La Fille mal gardée revine pe scena Operei din Cluj-Napoca în două reprezentații de excepție vineri, 11 octombrie și sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 18.30.

 
E povestea de iubire cu inserții comice a frumoasei Lisa și chipeșului Colas, pusă la încercare de încercările văduvei Simone de a-și convinge fiica să se căsătorească cu Alain, un tânăr bogat.

Baritonul Florin Estefan și a tenorul Eusebiu Huțan, interpretează piese celebre
Miercuri, 23 octombrie, melomanii sunt invitați la o seară minunată,la un concert pe frecvențe italiene.

Baritonul Florin Estefan și a tenorul Eusebiu Huțan, acompaniați de Orchestra Operei Naționale Române Cluj-Napoca și de bandoneonistul invitat Giancarlo Palena, vor da viață celebrelor piese „Vivo per lei”, „Caruso”, „Parla piu piano” și altor titluri îndrăgite, semnate de clasici italieni, prin interpretări pline de expresivitate.

Innamorato di te! Va avea loc de la ora 18.30.

Madama Butterfly, în octombrie la Opera Română din Cluj-Napoca

Duminică, 27 octombrie, melomanii sunt invitațai la la Madama Butterfly de Giacomo Puccini.

E o poveste despre dragoste și sacrificiu, plasată în decorul exotic al Japoniei de la începutul secolului XX. Lasă-te cucerit de arii sublime, într-o producție scenică impresionantă, în care fiecare notă muzicală și fiecare gest scenic contribuie la crearea unei atmosfere captivante, unde frumusețea și tragismul se împletesc armonios.

Clujenii, răsfățați și cu balet

Mult îndrăgitul spectacol de balet Carmen revine pe Scena Operei Române clujene miercuri, 30 octombrie, la ora 18:30. Într-o producție spectaculoasă, respectând același fir narativ al operei lui Georges Bizet, baletul Carmen va fermeca printr-o poveste de iubire purtată prin intrigi și trădări, pasiune și răzbunare, alături de senzuala gitană și al ei Don José, unici și eterni în repertoriul liric universal.

Comenteaza