Opozantul lui Putin, Alexei Navalnîi, le cere rușilor să iasă în stradă: „Putin nu este Rusia“

Opozantul lui Putin, Alexei Navalnîi, le cere rușilor să iasă în stradă: „Putin nu este Rusia“
| Foto: HEPTA

Disidentul Aleksei Navalnîi îi îndeamnă pe ruși să organizeze în fiecare zi mitinguri împotriva lui Vladimir Putin și a războiului pe care l-a declanșat în Ucraina.

Navalnîi le cere rușilor să iasă în stradă la proteste împotriva campaniei militare a Moscovei din Ucraina, a scris purtătoarea sa de cuvânt miercuri pe rețelele sociale, conform Reuter.

„Alexei Navalnîi îndeamnă la mitinguri împotriva războiului în fiecare zi la ora 19.00 și în weekend la ora 14.00. În piețele principale ale orașelor voastre, oriunde v-ați afla“, a scris Kia Iarmîş pe Twitter.

Totodată, mişcarea lui Navalnîi a făcut deja apel la o campanie de nesupunere civică în semn de protest faţă de războiul pornit în Ucraina. „Putin nu este Rusia“, a subliniat Navalnîi.

Aleksei Navalnîi, puternic opozant al lui liderului de la Moscova, a fost arestat în ianuarie 2021, după ce s-a întors în Rusia din Germania, unde se recupera din ceea ce testele de laborator occidentale au stabilit ca fiind o încercare de a-l otrăvi cu un agent neurotoxic în timp ce se afla în Siberia.

Comenteaza