Optimism în armata ucraineană: Rușii mai au combustibil şi alimente pentru cel mult 3 zile

Optimism în armata ucraineană: Rușii mai au combustibil şi alimente pentru cel mult 3 zile

Trupele rusești mai au rezerve de muniţii, combustibil şi alimente doar pentru trei cel mult trei zile, potrivit ultimului raport al Ministerului Apărării ucrainean cu privire la situaţia de pe front.

"Forţele ruse de ocupaţie care operează în Ucraina dispun de stocuri de muniţie şi alimente pentru cel mult trei zile. Situaţia este similară şi în privinţa combustibilului, care se completează cu camioane-cisternă", se menţionează în raport.

Rusia, afirmă Ministerul Apărării ucrainean, "nu a reuşit să construiască un oleoduct pentru a satisface necesităţile trupelor sale" în zonele în care acestea operează.

Totodată, "nu se observă nicio schimbare semnificativă în poziţia şi natura acţiunilor forţelor de apărare în ultimele 24 de ore", au declarat surse din cadrul aceluiaşi minister, conform Agerpres.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, "peste nouă ţinte aeriene inamice au fost lovite de unităţi ale Forţelor aeriene ale armatei ucrainene şi sisteme antiaeriene ale infanteriei ucrainene": un avion, şase drone şi două elicoptere, potrivit acestora.

"În ultimele 24 de ore au fost observate mai multe acţiuni intense ale avioanelor inamice ", conform raportului Ministerului Apărării ucrainean, potrivit căruia, în regiunea Lugansk (estul separatist al Ucrainei - n.r.), au loc acte de nesupunere civică, întrucât "o mare parte a populaţiei nu susţine politica ocupanţilor şi nu are nicio dorinţă de a pune mâna pe arme".

Comenteaza