Pădurar, fugărit de 2 ori de o ursoaică cu pui. Cum a reușit să scape fără să fie sfâşiat de fiară

Pădurar, fugărit de 2 ori de o ursoaică cu pui. Cum a reușit să scape fără să fie sfâşiat de fiară
| Foto: Shutterstock

Un pădurar dintr-un judeţ vecin Clujului a fost la un pas să fie atacat de o ursoaică cu doi pui. Acesta a avut prezenţă de spirit şi a scăpat teafăr. 

Marți, în timp ce se afla în zona sa de patrulare, pe Valea Anieșului, un pădurar de la Ocolul Silvic Maieru, judeţul Bistriţa Năsăud, a fost fugărit de o ursoaică cu doi pui. 

Norocul lui a fost că fiind fost sportiv de performanţă cu o condiţie fizică bună a reușit să o ia rapid la sănătoasa și apoi să se urce într-un molid unde a aşteptat ca ursoaica să se îndepărteze, însă după aceea ursoaica l-a urmărit a doua oară când pădurarul a ţâşnit spre maşină.

„Norocul lui a fost că este tânăr, la 44 de ani, și a fost sportiv de performanță înainte, are o condiție fizică foarte bună. Dacă era cineva mai în vârstă cine știe ce se putea întâmpla. Ursoaica l-a fugărit și a reușit să se urce repede într-un copac, un molid.

A stat în copac câteva minute, timp în care ursoaica s-a îndepărtat. Când a coborât și a fugit spre mașină, ursoaia s-a întors și l-a fugărit iar. Din fericire, a scăpat nevătămat”, a declarat pentru Bistrițeanul.ro Ioan Ureche, șeful Ocolului Silvic Maieru.

Acesta mai spune că în zonă sunt foarte mulți urși, numărul lor fiind în creștere, de la an la an, a mai informat sursa citată. 

Comenteaza