Pădurarul din Măguri-Răcătău, în arest preventiv. Tăieri ilegale de arbori, furt de lemn și delapidare în pădurile din Cluj

Pădurarul din Măguri-Răcătău, în arest preventiv. Tăieri ilegale de arbori, furt de lemn și delapidare în pădurile din Cluj
| Foto: Poliţia Română

20 de mandate de percheziție domiciliară au fost puse în executare miercuri, 2 noiembrie a.c., de către polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, care au vizat tăieri ilegale de arbori, furt de arbori și delapidare. 

În urma probatoriului administrat a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat în vârstă de 52 de ani, din comuna Măguri-Răcatău, acesta fiind chiar pădurarul ocolului. Poliţiştii au  anunţat că pentru acesta a fost dispusă ulterior arestarea preventivă pentru 30 de zile. 

"Față de bărbatul reținut ieri pentru 24 de ore, în urma perchezițiilor care au vizat tăieri ilegale de arbori, furt de arbori și delapidare a fost dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile", a transmis IPJ Cluj. 

Din cercetările efectuate de procurori a reieșit că, în perioada 2018 - august 2022, având calitatea de pădurar al ocolului și responsabil de paza pădurii, ar fi tăiat și sustras mai mulți arbori din fondul forestier al comunei Măguri-Răcătău.

În cauză sunt continuate cercetările sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin.

Citeşte şi: Percheziții de amploare la hoții de lemne din Măguri-Răcătău. Pădurarul fura din pădurea pe care "o păzea"

Comenteaza