Pădurea publică a devenit proprietate privată. "Dle primar, se aude? Este vorba despre clujeni, nu despre un clujean"

Pădurea publică a devenit proprietate privată. "Dle primar, se aude? Este vorba despre clujeni, nu despre un clujean"
| Foto: Facebook

Cine a ajuns stăpân pe pădurile oraşului? Ce fac autorităţile pentru a salva copacii pe care deja îi avem plantaţi? 

Clujenii îşi fac tot mai multe griji pentru pădurile oraşului. Şi le-ar plăcea ca şi autorităţile să preia o parte din grijile acestea, cu atât mai mult cu cât se întâmplă lucruri care nu li se par nici prea normale, nici prea legale. Copaci tăiaţi, plăcuţe care îi avertizează că au ajuns pe o proprietate privată şi îi anunţă imperios să nu pună talpa piciorului pe acolo. Acum oamenii s-au trezit cu poteca din pădure blocată efectiv cu un copac pentru a opri accesul pe acolo, iar la pândă cu cineva care să îi ia la trei păzeşte pe curioşi.  

"Oameni buni, în seara asta, individul deja vedetă locală prin Mănăștur a blocat efectiv accesul pe traseul turistic. S-a dus cu semnalizarea până în buza potecii, a pus un copac în mijlocul traseului și stă la pândă. Am făcut o altă sesizare la Primaria Cluj-Napoca pentru acest lucru, dar e incredibil ce se întâmplă. Sunt clare două lucruri: tipul se bazează pe ceva și are tupeu nemărginit, iar cineva i-a dat ceva credit să facă așa ceva. Văd multă lume mirată în zonă, nimeni nu știe nimic. E fain la Cluj, dar e normal ce se întâmplă?", scrie un clujean pe portalul Clujul Civic

Lucrurile se întâmplă la intrarea în pădure, pe lângă Baza Unirea, din Cluj-Napoca. Clujeanul explică faptul că există cineva care stă la pândă ca să se ia de oricine e curios de ce se întâmplă. "Asta nu-mi sună nici normal, nici legal. Încerc să mă agăț de instrumentele pe care le am la îndemână, ca simplu cetățean, locuitor în zonă și iubitor de natură", scrie clujeanul.

El trage un semnal de alarmă cu privire la pădurile Clujului. "Pădurile care ne înconjoară orașul sunt cele care ne salvează de betoane, de praf, de stres, de orice înseamnă rutina. Trebuie să le păstrăm ca pe niște comori. În alte locuri, sunt lucruri sfinte, nu se atinge nimeni de ele pentru că oamenii au înțeles importanța lor. Iată, la noi, pădurea a devenit proprietate privată.

Pozele de mai jos sunt de zilele trecute. Nu știu încă ce anume face în zonă domnul arțăgos cu "gipanul" parcat pe poteca turistică. Ce știu acum e că are tupeu enorm și că suntem câțiva care am depus sesizări prin aplicație. La tura de alergare, am văzut că omul și-a amplasat două panouri cu proprietate privată în mijlocul pădurii, la nici 10 m de poteca turistică semnalizată corespunzător.

Vedem ce va fi, dar, ideea este că nu trebuie să ne lăsăm... nu vă lăsați. Primăria Cluj Napoca, se aude? Domnule primar, @EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni, se poate să vă aplecați puțin peste problemă? Este vorba despre clujeni, nu despre un clujean", făcea apel la autorităţi acelaşi clujean. 

Comenteaza