Şpaga pentru Cornoiu: 4.200 de euro

Şpaga pentru Cornoiu: 4.200 de euro
Consilier judeţean şi profesor universitar, Ilie Cornoiu este una dintre principalele verigi ale dosarului “Bacul xeroxat”.
Procurorii anticorupţie au stabilit cuantumul sumei pe care ar fi primit-o ca mită profesorul universitar Ilie Cornoiu, consilier judeţean şi preşedintele Comisiei de bacalaureat din această vară de la Grupul Şcolar “Alexandru Borza” şi în toamna trecută la “Edmond Nicolau”, în cazul “Bacul xeroxat”. Curtea de Apel i-a respins ieri cererea de eliberare sub control judiciar.

Consilierul judeţean PRM Ilie Cornoiu se află în arest preventiv din 20 august, sub acuza că ar fi primit bani de la trei directori de şcoli, şi ei arestaţi în acest caz, pentru a închide ochii în privinţa xerocopierii mai multor lucrări la două sesiuni de bacalaureat. Dacă până nu demult suma pe care ar fi primit-o ca mită Ilie Cornoiu era nedeterminată, ieri, reprezentantul DNA a menţionat că profesorul este acuzat că a primit, în total, 4.200 de euro: 1.800 de la Ioan Rus, 1.800 de la Ioan Văidăhăzan şi 600 de la Dorel Avram.

Inculpatul a încercat să convingă magistraţii Curţii de Apel să-l elibereze cu diverse argumente de ordin profesional şi familial. “Peste puţină vreme începe anul universitar. Am obligaţii faţă de activitatea didactică şi de cercetare. Experimentele în desfăşurare trebuie verificate”, le-a spus Cornoiu judecătorilor. De asemenea, el a menţionat că mama sa este bolnavă la Târgu-Jiu după ce a suferit un accident vascular.

Profesorul Ilie Cornoiu a adăugat că trebuie să muncească pentru a-şi sprijini familia. “Eu nu am societăţi comerciale. Îmi câştig existenţa din salariul de la universitate. Soţia este bugetar şi i-a fost tăiat salariul cu 20 la sută, astfel că 600 de lei pe lună nu-i sunt suficienţi”, a motivat inculpatul.

Comenteaza