Papa Francisc: "Decât să fii un catolic ipocrit, mai bine ateu"

Papa Francisc:
De-a lungul anilor, Papa Francisc nu s-a sfiit să critice Biserica, făcând mai multe declaraţii considerate şocante de lumea catolică. La scurt timp după ce a fost ales, Papa a declarat că ateii ar trebui să fie văzuţi ca oameni buni, atât timp cât fac bine.

Papa Francisc a sugerat joi după-amiază că este "mai bine să fii ateu decât unul dintre catolicii ipocriţi care trăiesc o viaţă dublă", lansând o nouă critică dură la adresa Bisericii, transmite Reuters.

"Este scandalos să spui un lucru şi să faci altceva. Asta este o viaţă dublă. Sunt acei oameni care spun «eu sunt foarte catolic, merg întotdeauna la liturghie şi aparţin de asociaţia asta şi de cealaltă»", a declarat suveranul pontif de la Vatican, scrie news.ro.

Papa Francisc a precizat că oamenii care se comportă într-un asemenea mod are trebui să spună şi că "viaţa mea nu este a unui creştin, nu-i plătesc bine pe angajaţii mei, exploatez oamenii, fac afaceri murdare, spăl bani, am o viaţă dublă".

De asemenea, papa a declarat că această situaţie se aplică pentru un număr mare de credincioşi catolici.

"Sunt mulţi mulţi catolici ce trăiesc aşa şi generează scandaluri. Cât de des i-am auzit pe oameni spunând că dacă o persoană este catolică atunci este mai bună decât un ateu", a spus Francisc.

 

Comenteaza