Părintele Bartolomeu – Un plop aprins spre marea trecere

Părintele Bartolomeu – Un plop aprins spre marea trecere
Vezi un editorial scris de Vasile Dâncu cu trei zile înainte de trecerea la cele veşnice a Mitropolitului Bartolomeu:
Părintele Bartolomeu s-a întors acasă, de la Viena, pentru a aştepta în antecameră chemarea Domnului la El. La Cluj, în inima Ardealului, s-a oprit după o lungă călătorie şi o viaţă dăruită Domnului şi semenilor săi.

A devenit aici unul de-ai noştri nu pentru că aducea cuvântul Domnului, ci pentru că ne-a spus încă de la început: „Omul este măsura omului, nu Dumnezeu". Să faci bine semenilor, să-ţi îndrepţi iubirea şi ajutorul spre ceilalţi, pentru ca să găseşti mântuirea.

Mii de credincioşi stau zi şi noapte în bisericile Ardealului de nord, rugându-se pentru ca să-i fie trecerea uşoară şi să poată pluti lin spre întâlnirea cea mare, cea pe care o aştepta de mult. Căci Părintele ne-a spus, n-o să uit niciodată, într-o primăvară cu muguri de Paşte, că moartea nu există, că nu trebuie să ne temem de ea. „Nu există moarte, pentru că există Învierea, prieteni, moartea este doar o sincopă". Moartea nu există, pentru că nu mor, odată cu trupul, sufletul şi destinul sufletului. La final, în marea trecere, omul îşi pune sufletul în mâna Domnului. Vezi aici continuarea editorialului

Comenteaza