Parking în campusul Hasdeu: sunt 5.200 de locuri de cazare şi 76 locuri de parcare VIDEO

Parking în campusul Hasdeu: sunt 5.200 de locuri de cazare şi 76 locuri de parcare VIDEO
5.200 de locuri de cazare şi 76 de locuri de parcare. Sunt cifrele campusului studenţesc Hasdeu din Cluj-Napoca, unde ar urma să fie construit un parking care să rezolve în parte problema parcărilor.

"În campusul studenţesc Hasdeu sunt 5.200 de locuri de cazare şi 76 locuri de parcare, ceea ce creează un disconfort şi un dezechilibru", spune rectorul UBB Aurel Pop.

Ideea este una mai veche, recunoaşte primarul Radu Moisin, dar a putut fi implementată doar după schimbarea conducerii universităţii.

Parking-ul va fi ridicat pe strada Hasdeu, lângă cantina studenţească, cu intrare de pe strada Păstorului, pe un teren în pantă.

Joi asocierea ar urma să fie analizată de Consiliul Local din Cluj-Napoca, iar ulterior aceasta va fi analizată în Consiliul de Administraţie şi respectiv în Senatul UBB. Costurile ar urma să fie suportate de municipalitate iar clădirea va avea regim de parking de cartier. "Acum spaţiul e folosit ca parcare, cu dale, dar a una pe un singur nivel; în parking vor putea fi parcate 300 de maşini, o salvare pentru circulaţia din zonă", a spus Moisin, adăugând că ideea parking-ului este veche de trei ani. "Dar abia acum o putem pune în practică", a explicat primarul, cu referire la alegerile din cadrul UBB, pentru funcţia de rector, ocupată până acum de Andrei Marga.

Chiar dacă tariful de parcare nu a fost încă stabilit, Moisin spune că acesta va fi suportabil. "În restul parcărilor tariful este de 110 lei pe an, adică aproximativ 10 lei pe lună; e un preţ pe care şi-l permite şi un student", arată el.

Vezi mai jos ce spune rectorul UBB, Aurel Pop, despre parking:

Comenteaza