Pârtiile au rămas închise în weekend

Pârtiile au rămas închise în weekend
Zăpada puţină i-a determinat pe administratorii pârtiilor din Cluj să nu le deschidă pentru schiori.
Pasionaţii sporturilor de iarnă nu au putut nici în al doilea weekend din luna decembrie să se bucure de pârtiile din judeţ, de la Băişoara, Dângău şi Feleac. Administratorii pârtiilor din primele două locaţii spun că a nins prea puţin pentru se putea schia, iar pârtia cu zăpadă artificială din Feleac nu s-a deschis din cauza unor probleme de ordin tehnic.

Staţiunea Muntele Băişorii din localitatea Băişoara a fost vizitată de clujenii dornici de o ieşire la aer curat. “A venit multă lume şi, chiar dacă nu au putut folosi schiurile, pe lângă pârtie şi prin împrejurimi mulţi s-au dat cu sania sau cu sacul. Eu am dat două ture cu schiurile pe pârtie sâmbătă dimineaţa şi am decis să nu o deschidem căci este puţină zăpadă. Şi azi (duminică – n. red.) rămâne închisă, dar prognoza meteo pentru la noapte arată că va ninge puternic”, a spus administratorul Adrian Baciu. Pârtia din Băişoara are o lungime de 1.200 de metri, o diferenţă de nivel de 270 de metri şi un grad mediu de dificultate. “Anul acesta s-a lucrat la instalaţia de nocturnă, au fost schimbate crosele şi s-au făcut bandaje pentru rolele de pe pilonii teleschiului”, a precizat Baciu.

Nici cele două noi pârtii de la Dângău, comuna Căpuşu Mare, nu au avut noroc de mai multă ninsoare. “Stratul de zăpadă pe pârtie este de 5 centimetri, astfel că nu se poate schia. Sperăm să deschidem înainte de sărbători”, spune administratorul Adrian Moga. Firma Magnetiq Tour a amenajat la Dângău două pârtii care beneficiază de o instalaţie de teleschi de 400 de metri şi o instalaţie de zăpadă artificială. O noutate este şi terasa panoramică amenajată la 1.000 de metri altitudine.

Deşi au fost temperaturi scăzute, ce permiteau producerea de zăpadă artificială pentru deschiderea pârtiei din Feleac, administratorii acesteia s-au confruntat cu probleme tehnice. “Ni s-a defectat instalaţia şi nu i-am putut da drumul. Am remediat problema şi au mers tunurile toată noaptea de sâmbătă spre duminică, dar tot nu am putut deschide pârtia, căci nu este destulă zăpadă. Nu vrem să ne facem de ruşine. A venit lume cu sania sau în plimbare, iar mulţi m-au sunat. Mai devreme de marţi nu cred că deschidem”, a explicat administratorul Marius Prorocu. Pârtia “Schi Arena”, beneficiază de două tunuri de zăpadă artificială, ce poate fi produsă la o temperatură mai mică de –2 grade Celsius.

Comenteaza