Pasarelă peste linia de tramvai pentru ambulanţe VIDEO

Pasarelă peste linia de tramvai pentru ambulanţe VIDEO
Lucrările la linia de tramvai încurcă nu doar circulaţia din centrul oraşului, ci şi intervenţia ambulanţelor la solicitări. Din cauza şantierului din centrul oraşului, ambulanţele sunt nevoite să facă ocoluri largi şi nu o dată rămân blocate în trafic. Acest lucru duce la întârzieri de până la 30 de minute la intervenţii. Conducerea serviciului de ambulanţă s-a întâlnit cu reprezentanţii primăriei pentru a găsi o soluţie.

Zilnic, lucrările la linia de tramvai aproape paralizează traficul pe strada Horea. În aceste condiţii, ambulanţele nu au pe unde circula şi sunt nevoite să ocolească pe alte străzi ori chiar să meargă pe trotuar pentru a ajunge la intervenţii.

Reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă se plâng că maşinile rămân blocate în trafic şi ajung cu întârzieri mari la solicitări. Ceea ce, în cazurile foarte grave, poate duce chiar la pierderea de vieţi omeneşti.

"Vorbim de întârzieri de 15-20 de minute, în funcţie de trafic. Pentru că dacă mergeţi pe Bulevardul Horea vedeţi că efectiv nu poţi să o iei la dreapta sau la stânga, indiferent dacă ai sau nu girofar. Şi aici e vorba de toate serviciile de urgenţă, inclusiv al SMURD, de pompieri sau de poliţie", a declarat Hore Simu, director Ambulanţa Clu. 

Reprezentanţii Ambulanţei au avut o întâlnire cu autorităţile locale şi se pare că au găsit o soluţie care să fie pusă în practică în perioada următoare: o pasarelă peste linia de tramvai.

"Având în vedere faptul că mai avem de pus în practică măsuri de la ultima comisie de circulaţie, după Paşte în mod etapizat vor fi implementate, cu excepţia celei a serviciului de ambulanţă, care va fi rezolvată în câteva zile", a declarat primarul Radu Moisin.

Lucrările la linia de tramvai pe tronsonul Gară-cartierul Mănăştur au ca termen de finalizare vara acestui an.

Reporter: A. Popa/C. Oanţă
Imagine: L. Ersek/R. Morea

Comenteaza