Paşte pe datorie pentru pensionarii clujeni VIDEO

Paşte pe datorie pentru pensionarii clujeni VIDEO
Se împrumută pentru a trece cu bine peste Sărbătorile de Paşte. Este vorba despre sute de pensionari din Cluj care au fost nevoiţi să ia bani cu împrumut pentru a avea pe masa de Paşte carne de miel, ouă roşii şi tradiţionalii cozonaci. Oamenii sunt însă cumpătaţi, iau sume mici,de câteva sute de lei, pe care să le poată înapoia în câteva luni.

Odată cu apropierea Paştelui sute de clujeni au venit la ghişeele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor pentru a împrumuta bani. Oamenii iau în medie sume cuprinse între 500 şi 800 de lei.

"În perioada martie au luat împrumut de la noi 510 persoane, iar suma totală este de 630,000 de lei. Au venit mai mulţi în apropierea sărbătorii de Paşte? Da, da, dar foarte mulţi au venit şi pentru că s-au terminat lunile de iarnă şi acum îşi permit să ia un împrumut", a spus Aurelia Bogdan, secretar CAR Pensionarilor Cluj

De la începutul anului până acum aproximativ 1700 de pensionari clujeni s-au împrumutat de la Casa de Ajutor Reciproc cu o sumă de peste 1,3 milioane de lei.

Reporter: Bianca Suciu
Imagine: Florin Dan

Comenteaza