Paszkany a cerut strămutarea dosarului

Paszkany a cerut strămutarea dosarului
Patronul CFR, Arpad Paszkany, încearcă să strămute de la Curtea de Apel dosarul penal în care este inculpat. Curtea de Apel Cluj a amânat ieri, pentru data de 6 decembrie, judecarea apelului declarat de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) în cazul sentinţei lui Arpad Paszkany, prin care acesta a fost achitat.
Magistraţii Curţii de Apel au amânat cauza pentru a se judeca în 18 noiembrie cererea de strămutare a procesului de la Cluj, depusă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. “Avocaţii mei au cerut strămutarea. Cred că nu ne putem judeca la Curtea de Apel Cluj, deoarece soţia procurorului Mircea Hrudei (şeful DIICOT Cluj - n. red.) este judecătoare la Curte, iar soţul fostei avocate a lui Iulian Dascălu (reclamantul din dosar - n. red.) este vicepreşedintele Curţii. Sunt motive suficiente de strămutare, zic eu”, a declarat Paszkany. Avocata la care face referire acesta este Ramona Andrei, soţia judecătorului Irinel Axinte Andrei de la Curtea de Apel.

Partea adversă din dosar, omul de afaceri ieşean Iulian Dascălu, a trimis o înştiinţare la instanţă prin care a precizat că nu se poate prezenta la proces deoarece are întâlnire de afaceri la Bucureşti. Arpad Paszkany a fost trimis în judecată în iulie 2009 pentru sprijinirea unui grup infracţional şi şantaj, într-un dosar în care Iulian Dascălu a făcut plângere şi a solicitat daune morale de 100.000 de euro. În aprilie 2010 Tribunalul Cluj l-a achitat pe Arpad Paszkany, respingând, totodată, şi cererea de daune morale a lui Iulian Dascălu. DIICOT a atac decizia cu apel la Curtea de Apel.

Comenteaza